uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Milan zaustavio Barselonu, Bajern uradio pola posla

 

Fudbaleri Milana odigrali su večeras na svom terenu bez golova protiv Barselone u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok je Bajern u gostima savladao Olimpik iz Marselja sa 2:0. Iako se danima uoči meča najavljivao golgeterski „obračun“ Lionela Mesija i Zlatana Ibrahimovića, to se večeras nije desilo, a gotovo neverovatno deluje podatak da rosoneri nisu izveli nijedan korner za 90 minuta.

Milan je hrabro ušao u meč protiv moćnog rivala i pokušao je da napadne Barselonu od prvog minuta. To mu se umalo i isplatilo u trećem minutu kada je Robinjo promašio ono što nije smeo. Ovo nije poremetilo Barselonu, pa su momci Pepa Gvardiole nastavili da igraju u svom stilu, a nekoliko lepih prilika u prvom poluvremenu propustili su Lionel Mesi i Aleksis Sančez.

Povezana vest:  Milinković: Oprezno protiv Mladosti

Mogao je i bivši fudbaler Barselone, Ibrahimović, da zatrese mrežu tog kluba, ali je u 30. minutu „upropastio“ odličnu šansu.  Za razliku od prvog poluvremena, više od 75.000 navijača na San Siru u drugom delu meča nije moglo da vidi previše šansi za golove, jer je na momente izgledalo kao da su oba tima zadovoljna remijem.

Povezana vest:  Levandovski: U Bajernu su lagali i pričali gluposti o meni

Takvu igru prekinuo je samo Mesi u 87. minutu, kada mu je Abijati odbrani šut iz dobre pozicije.

Na kraju se mreže nisu zatresle, a „konačni obračun“ dva evropska giganta odložen je za revanš koji se igra 3. aprila na Nou Kampu. Bajern je na marseljskom stadionu Veledrom još jednom potvrdio da je u završnicu sezone ušao u fantastičnoj formi.

Silno motivisani činjenicom da se finale LŠ ove sezone igra na „njihovoj“ Alijanc areni u Minhenu, izabranici Jupa Hajnkesa su bez veći problema smestili dve lopte u mrežu domaćih i najavili miran revanš.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Zvezdi gol prednosti pred revanš

Ekipu Olimpika „načeo“ je najbolji strelac Bajerna ove sezone Mario Gomez minut pre kraja prvog poluvremena. Konačan rezultat u 70. minutu, posle duplog pasa sa Tomasom Milerom, postavio je Arjen Roben. Roben, Riberi i drugovi tako su na najbolji mogući način najavili revanš utakmicu, ali i, za očekivati je, spektakularan dvomeč protiv madridskog Reala u polufinalu.

Rezultati i strelci u večerašnjim mečevima:

Milan – Barselona 0:0

Olimpik Marselj – Bajern 0:2 (Gomez 44, Roben 70)