ristovski

Ristovski: Teško i važno gostovanje u Smederevu
 
Trener Novog Pazara Ljubomir Ristovski ocenio je uoči sutrašnjeg gostovanja Smederevu u 21. Kolu Super lige da njegove fudbalere očekuje teška i važna utakmica u borbi za opstanak.
-Smederevo dugo igra Super ligu i radi se o dobrom timu, koji sam gledao u proslom kolu kada su savladali Metalac. S druge strane, nama trebaju bodovi sa gostovanja, pa bi nam nerešen ishod ili pobeda puno značili – rekao je Ristovski na današnjem obraćanju novinarima na Gradskom stadionu.
Smederevo je na 10. mestu u Super ligi sa 23 boda, dok je Novi Pazar 14. sa 16. Jesenji duel dva tima u Novom Pazaru pripao je domaćinu sa 1:0, što je bila prva pobeda ekipe Ljubomira Ristovskog u elitnom rangu.
-Taj meč šestog kola će mi ostati u lepoj uspomeni, debitovao sam na klupi Novog Pazara i moja ekipa je došla do prvih bodova. Nadam se da će mi Smederevo ostati u lepim sećanjima i posle sutrašnjeg gostovanja – kazao je Ristovski.
Ristovski je dodao da nije iznenađen što su Smederevci dobro plasirani, iako taj klub ima finansijske probleme.
-Većina tih igrača je prošla Partizanovu školu, imaju određeni kvalitet i blizu su obezbeđivanja opstanka. Kada se, međutim, izađe na teren o problemima se ne razmišlja – rekao je trener Novopazaraca.
Vezni igrač Pazara Filip Stojanović rekao je da očekuje da će njegov tim nastaviti sa dobrim rezultatima, posle pobede nad Javorom u prošlom kolu.
-Ulazimo u ‘paklenu’ nedelju, pošto već u sredu dočekujemo BSK. Svaki bod će nam puno značiti u borbi za opstanak i očekujem da nastavimo tamo gde smo stali pobedom protiv Ivanjičana – rekao je Stojanović.
Njegov saigrač iz odbrane Radenko Bulatović ocenio je da Novom Pazaru predstoji jedno od lakših gostovanja u prolećnoj polusezoni.
-U Smederevu nema puno publike i njihova ekipa ne igra grubo, što nam značajno olakšava posao. Ako budemo delovali kao tim možemo do sva tri boda – zaključio je Bulatović.
Utakmica 21. kola Super lige između Smedereva i Novog Pazara igraće se u subotu od 15.00.

 

Povezana vest:  Britanci verovatno bez fudbalera na Igrama u Riju