lopta_u_mreziItalijani ostaju bez četvrtog kluba u Evroligi
Italija će ostati bez četvrtog mesta u Evroligi zbog loših rezultata koje su klubovi iz Serije A ostvarili u evrokupovima u poslednjih pet sezona, a pravo na četvrtog predstavnika dobiće Nemačka.
Do toga bi moglo da dođe već u narednoj sezoni, a ukoliko Milan, Inter, Fjorentina i Juventus ove godine uspeju da nadmaše nemačke klubove, to će se sigurno desiti u sezoni 2010/2011. godine.
Evropska fudbalska unija koeficijente računa u poslednjih pet sezona i uči revanš utakmica osmine finala Lige šampiona i Evrokupa Italija ima samo 1,7 bodova više od Nemačke. Ukoliko Milan, Inter i Fjorentina ispadnu već u osmini finala, što s obzirom na rezultate prvih utakmica može da se desi, Italija će gotvo sigurno već ove jeseni moći da računa na samo tri tima u Ligi šampiona.
Ako italijanski klubovi spasu ovu sezonu, naredne godine to neće moći da urade, jer će se brisati rezultati iz sezone 2005/2006, kada je Italija osvojila 15,357, a Nemačka samo 10,437 bodova.
Najverovatniji scenario je da Nemci već ove godine izbore četvrtog predstavnika u Ligi šampiona, jer imaju veliku prednost u odnosu na Italijane u ovogodišnjoj Ligi Evrope.
Iz tog takmičenja već su ispali Udineze, Roma, Lacio i Đenova i jedini predstavnik Italije je Juventus, dok Nemci imaju još tri aduta – Volfsburg, Hamburger i Verder.
Povezana vest:  SEDMO KOLO PRVE LIGE SRBIJE, Zemun nerešeno sa Sremom, slavili Mladi radnik i Novi Pazar