manchester_unitedBekam ponovo na Old Trafordu

 

Fudbaleri Mančester junajteda igraju protiv Milana revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona, a posle sedam godina na Old Trafordu igraće bivši kapiten „crvenih đavola“ Dejvid Bekam, ali kao fudbaler italijanskog kluba.

Fudbaleri Mančester junajteda su u prvoj utakmici na San Siru pobedili Milan sa 3:2 i pokušaće da sačuvaju prednost i plasiraju se u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Bekam, koji je sa Junajtedom osvojio šest titula Premijer lige i Ligu šampiona, rekao je da je veoma uzbuđen što će ponovo igrati na stadionu Mančester junajteda.

„Nisam nervozan, srećan sam što ću posle sedam godina igrati na Old Trafordu. Ako budem u sastavu, neću se uplašiti. Veoma sam uzbuđen jer sam na tom stadionu dugo igrao i znam šta znači biti igrač Mančester junajteda“, rekao je Bekam.

Povezana vest:  Rezultati 2. kola i tabele grupa u ženskom fudbalu

Bekam je iz Los Anđeles Galaksija u januaru došao na pozajmicu u Milan. Poslednju utakmicu na Old Trafordu odigrao je 2003. godine, a na kraju te sezone otišao je u Real Madrid.

U timu Junajteda neće biti Rajana Gigsa, Majkla Kerika i Vesa Brauna. Braun će zbog povrede stopala pauzirati do šest nedelja.

U timu će sigurno biti najbolji napadač tima Vejn Runi, koji je postigao dva gola u prvoj utakmicI. On je propustio prvenstvenu utakmicu protiv Vulverhemptona zbog povrede kolena.

Povezana vest:  Junajted izbacio Liverpul, Totenhem bolji od Ipsviča

-Spreman je. Njegovo stanje je sve bolje i biće u sastavu“, rekao je trener Aleks Ferguson.

Predsednik Milana Silvio Berluskoni rekao je da se njegovi igrači ne plaše sutrašnje utakmice.

„Ne plašimo se nijednog kluba na svetu, pa ni Mančester junajteda. Naprotiv, svi ostali timovi bi trebalo da strahuju od Milana – rekao je Berluskoni.

-Do poslednjeg minuta moramo da igramo dobro. Mislim da možemo do četvrtfinala, a Ronaldinjo bi mogao da odluči utakmicu svojim trikovima – dodao je Berluskoni.

Povezana vest:  Sedam klubova se protivi nastavku takmičenja u Seriji A

Bivši brazilcki reprezentativac Ronaldinjo rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi i plasira se u četvrtfinale.

„Očekuje nas teška utakmica, ali sve je moguće. Moramo da pobedimo i učinićemo sve da tako bude. Zadovoljan sam formom, naporno sam trenirao pre početka sezone i srećan sam što mogu da pomognem timu“, rekao je Ronaldinjo.

U tim Milana vraćaju se Alehandre Pato i Klarens Sedorf.  Utakmica između Mančester junajteda i Milana igra se sutra od 20,45.