FUTSAL-Srbija-2

Futsal – meč reprezentacije Srbije za istoriju
 
„Orlovi“ u nedelju, 8. aprila (dvorana „Pionir“ u Beogradu, 17.00, besplatan ulaz) u revanš meču baraža, protiv Mađarske, za plasman na svetsko prvenstvo
Dan za istoriju Fudbalskog saveza Srbije i futsal selekcije naše zemlje je 8. april 2012. Godine. U beogradskoj dvorani „Pionir“ (17.00, besplatan ulaz), „orlovi“ će igrati revanš utakmicu baraža za plasman na svetsko prvenstvo. U slučaju uspeha, a minus iz prvog meča je minimalan poraz u Đenđešu (0:1), prvi put bi se futsal selekcija Srbije našla na najznačajnijem takmičenju. Mondijal će biti održan na Tajlandu od 1. do 18. novembra 2012. godine.
– Pred nama je veliki izazov i šansa da pobedom u, nadam se, punom „Pioniru“ ostvarimo veliki podvig i ostvarimo brhunsku nadgradnju nečega što u srpskom futsalu traje već šest godina – rekao je na konferenciji za medije Aca Kovačević, selektor futsal selekcije Srbije. – Moramo da budemo mnogo konkretniji u igri nego u prvoj utakmici u Mađarskoj. Mogu da obećam u svoje lično i ime svih članova reprezentacije da smo svesni važnosti trenutka i da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo cilj koji svi želimo.
U ime igrača, poslednji raport pred najvažniji meč dao je Slobodan Rajčević…
– Motiv je ogroman i zaista mogu da garantujem da ćemo na terenu izgarati, boriti se kao nikad do sada jer je ulog zaista veliki, a trenutak poseban za sve nas. Poraz od Mađarske u prvoj utakmici nije objektivan odraz odnosa u kvalitetu dva tima. Mislim da se u ovoj utakmici isključivo mi pitamo. Neophodno je samo da pristup utakmici bude na najvišem mogućem nivou i sigurno ćemo pobediti odnosno obezbediti plasman na svetsko prvenstvo – smatra jedan od stubova naše reprezentacije.
Interesovanje za utakmicu Srbija – Mađarska je veliko i očekuje se da će, u skladu sa odlukom Fudbalskog saveza Srbije da ulaz bude besplatan, „orlovi“ u nedelju imati podršku punih tribina hale „Pionir“. Najavljen je i dolazak navijača iz brojnih gradova Srbije, pre svega iz Niša, Zrenjanina, Kragujevca gde se organizuju navijački karavani…
SPISAK IGRAČA
GOLMANI
Miodrag Aksentijević (KMF Ekonomac)
Aleksa Antonić (KMF Marbo Intermeco)
IGRAČI
Mladen Kocić (KMF Ekonomac)
Slobodan Janjić (KMF Marbo Intermeco)
Bojan Pavićević (KMF Marbo Intermeco)
Vladimir Lazić (KMF Ekonomac)
Vidan Bojović (KMF Ekonomac)
Slobodan Rajčević (KMF Ekonomac)
Dragan Đorđević (KMF Smederevo)
Marko Pršić (KMF Marbo Intermeco)
Vladimir Milosavac (KMF Marbo Intermeco)
Aleknsandar Živanović (KMF Marbo Intermeco)

 

Povezana vest:  Partizan: Sportski kriminal pojedinaca iz Spartaka