jankovic_nike_chance

POTRAGA ZA NAJBOLJIM MLADIM FUDBALEROM SE NASTAVLJA
Aleksandar Janković odabrao 15 najboljih iz Kragujevca
 
U Kragujevcu je održan drugi od šest regionalnih treninga u sklopu globalnog projekta kompanije Nike – „The Chance“. Petnaest najspremnijih iz Kragujevca od preko sto mladih fudbalera prošli su u drugu fazu takmičenja u kojoj ih čekaju takmičari koji su se prethodnog dana u Kruševcu pokazali kao najbolji.
Četiri Nike trenera, na čelu sa Aleksandrom Jankovićem, mentorom „The Chance“ projekta u Srbiji, trenirali su stotinu prijavljenih učesnika, koji su prošli celodnevni trening fizičke i tehničke sposobnosti. Prvi deo treninga činile su vežbe kroz koje su takmičari mogli da pokažu svoju fizičku spremnost, zatim je usledio tehnički deo, tzv. „rad sa loptom“.
Svi učesnici „The Chance“ projekta su stariji od šesnaest godina, a dolaze iz 55 zemalja. Najboljih stotinu mladih, neafirmisanih fudbalera, koje će nadgledati vrhunski Nike treneri, putovaće na finale takmičenja, u Španiju, tačnije u čuvenu Barseloninu školu fudbala, La Masia. U najboljoj fudbalskoj školi na svetu, finalisti će biti uključeni u program elitnog treniranja, nutricionističke, psihološke i fizičke preglede.
Posle treninga u Kragujevcu, u Srbiji će se održati još četiri regionalna treninga – u  Novom Sadu, Subotici, Nišu i Beogradu.

 

Povezana vest:  FS Portugala suspendovao Karvalja na 12 meseci