severna tribina_novi_pazar

Svečano otvoren Gradski stadion u Novom Pazaru

 

Rekontruisani Gradski stadion u Novom Pazaru svečano je otvoren danas uz prisustvo oko 5.000 građana, kao i čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FS S) i ministara Rasima Ljajića i Olivera Dulića. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je stadion preuređen u rekordnom roku i da je njegova rekonstrukcija dokaz dobre saradnje kluba i grada sa FS S-om i Vladom Srbije.

-Ovo je samo prva faza izgradnje stadiona, pošto ćemo do kraja sledeće godine imati još veliku južnu tribinu i reflektore. Nadam da ćemo ovde uskoro gledati utakmice reprezentacije, kao i Novog Pazara u evropskim klupskim takmičenjima – kazao je Mahmutović.

Povezana vest:  Milijaš dao gol, Vulvsi ubedljivo izgubili

Predsednik FS S-a Tomislav Karadžić nije se danas pojavio u Novom Pazaru, ali su svečanom otvaranju Gradskog stadiona prisustvovali generalni sekretar Zoran Laković i potpredsednici Dragoljub Vukadinović i Dragoljub Lekić.

-Pre četiri godine FS S-a je pokrenuo inicijativu o izgradnji infrastrukture, što je naišlo na odobravanje Ministarstva za sport i Vlade Srbije. Plod te inicijative je trenutna izgradnja ili renoviranje stadiona u Nišu, Jagodini, Užicu, Čačku i Gornjem Milanovcu, a kasnije i u Subotici, Kraljevu, Šapcu i Valjevu – rekao je potpredsednik FS S-a Dragoljub Vukadinović.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Bufon: Viši nivo igre ili još jedan neuspeh

Vlada Srbije je za radove na fudbalskoj infrastrukturi u Novom Pazaru izdvojili dva milona evra, a ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić je rekao da je država na ovaj način vratila novac Novopazarcima.

-Novac izdvojen za stadion je vaš novac, mi smo vam ga samo vratili. Želim da ovo bude mesto gde se ljudi okupljaju dobre volje i gde se slavi zdrav život i viteštvo. Stvorili smo uslove da deca osete šta znači raditi na jednom velelepnom stadionu, simbolu budućeg uspeha i razvoja – ocenio je Dulić.

Povezana vest:  Ramos: Anćeloti je jedan od mojih najboljih trenera

-Želim vam da budete ozbiljan protivnik svakom klubu koji iz Srbije dođe ovde da igra, a njima želim da osete ovu atmosferu, bez nasilja, politike i ružnih reči, takođe i da se rezultatski ne provedu dobro – dodao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Gradski stadion u Novom Pazaru trenutno ima kapacitet od 9.000 mesta, a po završetku svih planiranih radova moći će da primi između 12.000 i 15.000 gledalaca.