fifa

FIFA uskoro odlučuje o igranju mečeva u Iraku
 
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će uskoro odlučiti može li Irak ponovo da bude siguran domaćin za odigravanje utakmica u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014. godine.
Nakon današnjeg sastanka sa iračkom delegacijom, u kojoj je bio i selektor nacionalne reprezentacije, legendarni Brazilac Ziko, FIFA je potvrdila da će bilo kakva odluka o ukidanju postojeće zabrane „biti zasnovana isključivo na bezbednosnim razlozima“.
Irak je u B grupi azijskih kvalifikacija za Mundijal 2014. trebalo da bude domaćin Omanu 12. juna, posle startnog meča u gostima protiv Jordana 3. juna.
FIFA je zabranila Iraku da na domaćem terenu organizuje kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta i Olimpijske igre 2012. iz bezbednosnih razloga, nakon nestanka struje na stadionu u kurdskom gradu Irbilu tokom meča prethodne faze kvalifikacija za Mundijal protiv Jordana u septembru.
Predviđeno je da Irak naredne utakmice u kvalifikacijama za planetarnu smotru u Brazilu kao domaćin igra u Dohi, u Kataru.
Pored Iraka, Jordana i Omana, učesnici B grupe azijskih kvalifikacija još su Australija i Japan, dok će u A grupi igrati Južna Koreja, Iran, Uzbekistan, Katar i Liban.

 

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Primera menja termine utakmice zbog prihoda od TV prava