Neil_Lennon

Lenon: Seltik može ponovo da bude prvak Evrope
 
Menadžer fudbalera Seltika Nil Lenon rekao je danas da veruje kako može sa tom ekipom da ponovi uspeh iz 1967. godine, kada je škotski klub postao prvak Evrope.
-Moj cilj je osvajanje Lige šampiona. Najviše bih voleo da to bude u ovom klubu, a možda i negde drugde. Kao igrač nisam uspeo da dođem do tog trofeja – rekao je Lenon škotskim medijima.
Seltik je u finalu Kupa evropskih šampiona 1967. godine savladao milanski Inter sa 2:1 i postao prvi „ostrvski“ tim koji osvojio tu titulu.
-Uvek morate da imate cilj. Da li je moguće doći do njega? Naravno da jeste. Možda ne odmah, ali za nekoliko sezona što da ne. Važno je, za početak, da budemo redovni učesnici LŠ – istakao je Lenon.
On je kao igrač Seltika učestvovao u finalu Kupa UEFA 2003. godine, kada je Porto slavio sa 3:2.
-Nisam vračara i ne mogu da predviđam budućnost. Ipak, s vremena na vreme, događaju se iznenadenja i u LŠ. Pre osam godina su Porto i Monako igrali za titulu šampiona Evrope. Mi smo od te ekipe Porta izgubili godinu dana ranije u Kupu UEFA – zaključio je Lenon.
Seltik je prošle nedelje osvojio titulu prvaka Škotske, prvu posle trogodišnje „vladavine“ gradskog rivala, Glazgov Rendžersa.

 

Povezana vest:  Murinjo: Nisam bio u Cirihu jer je glasanje namešteno