Mesi i Ronaldo nastavili golgeterski obračun
Fudbaleri Barselone nastavili su šampionsku trku sa Realom, pošto su večeras na gostovanju uz dosta problema pobedili Levante sa 2:1 (0:1) u utakmici 34. kola španske Primere. Četiri kola pre kraja šampionata Katalonci zaostaju četiri boda u odnosu na Madriđane, koji su takođe neočekivano teško došli do pobede protiv Hihiona (3:1).
Levante je poveo golom Bakera sa bele tačke u 22. minutu, a da tim Pepa Gvardiole u boljem raspoloženju sledeće subote dočeka „El klasiko“, potrudio se dvostruki strelac Lionel Mesi. Mesi je drugi gol na meču postigao iz penala i tako se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom na koti 41, čim je oboren rekord Portugalca iz prošle sezone – 40 golova u španskom prvenstvu.  Ni izabranici Žozea Murinja nisu blistali u 34. kolu Primere.
Iako je Real imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, gosti su poveli u 30. minutu golom De las Kuevasa iz jedanaesterca. Nekoliko trenutaka kasnije Iguain je posle cenataršuta Ramosa izjednačio, a preokret „kraljevskom“ klubu doneo je ove godine neverovatni Ronaldo u 74. minutu.
Osam minuta kasnije golman Huan Pablo je po treći put morao da vadi loptu iz mreže, pošto je trijumf Madriđana potvrdio Karim Benzema.
Rezultati i strelci 34. kola Primere:
Real Madrid – Hihon 3:1 (Iguain 37, Ronaldo 74, Benzema 82 – De las Kuevas 30. penal)
Levante – Barselona 1:2 (Bakero 22. penal – Mesi 64, 72. penal)
Nedelja:
Espanjol – Valensija (12)
Saragosa – Granada (16)
Betis – Osasuna
Malaga – Sosijedad
Viljareal – Santander (16)
Bilbao – Majorka (18)
Rajo Valjekano – Atletiko Madrid (21.30)
Ponedeljak:
Hetafe – Sevilja (21)
Tabela: Real 85, Barselona 81, Valensija 52, Malaga 50, Levante 48, Osasuna 46, Sevilja 45, Atletiko Madrid 42, Espanjol 42…

 

Povezana vest:  Het-trik Pantelića u ubedljivoj pobedi Ajaksa