FUDBALSKA-LOPTA

Italija tuguje za Morosinijem
 
Cela Italija i danas je u šoku zbog tragične smrti fudbalera Livorna Pjermarija Morosinija, posebno zbog njegove tužne sudbine, s obzirom na to da je još kao tinejdžer praktično ostao bez familije.
Morosini, koji je 5. jula trebalo da proslavi 26. rođendan preminuo je juče, nakon što je doživeo srčani udar na meču Serije B protiv Peskare, a italijanska štampa podseća na nesreću koja ga je pratila ceo život.
Kada je imao 15 godina umrla mu je majka Kamila, dve godine kasnije nastradao je nehov otac Aldo. Ostao je samo sa starijim bratom i sestrom, koji nisu mogli da mu pruže utehu, jer su oboje osobe sa trajnim invaliditetom.
Brat je pre nekoliko godina izvršio samobistvo, pa je od cele porodice sada živa samo sestra, koja je trejno smeštena u jednu specijalnizovanu ustanovu.
Ipak, sve te nesreće kao da su Morosiniju davale dodatnu snagu, stigao je do mlade reprezentacije i postao profesionalac u Udinezeu, ostvarivši svoje fudbalske snove.
-Znam da bi moji roditelji bili jako srećni zbog mog uspeha. To mi je motiv više – izjavio je nedavno u jednom intervjuu.
Nažalost, Mario nije stigao da ostavi naslednike, a bio je u ozbiljnoj vezi sa devojkom Anom, koja je danas, skrhana bolom morala da ga identifikuje u mrtvačnici u Peskari.
-Izgledao je kao da se smeje. Bio je prelep – rekla je ona novinarima i potvrdila da će sutra biti izvršena autopsija.
Naime, postoje indicije da Morosini nije preminuo od srčanog udara, nego da je smrt neurosloške prirode, kao posledica sudara glavama sa fudbalerom Peskare Emanuelom Kašonem, nekoliko minuta ranije.
Sa svih strana u Italiju čuju se apeli da kontrole zdravstvenog stanja fudbalera budu što rigoroznije, kako bi se izbegle ovakve tragedije.
Morosini se na utakmici protiv Peskare srušio na teren u 31. minutu, a prvu pomoć pružili su mu klupski lekari.
Utakmica je odmah prekinuta, a potom je Fudbalski savez Italije doneo odluku da otkaže sve utakmice ovog vikenda u Seriji A i B.

 

Povezana vest:  Monpelje ubedljivom pobedom čuva vrh