drogba_1

Čelsi srušio Totenhem i prošao u finale FA kupa
 
Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale engleskog FA kupa pošto su večeras u Londonu, u polufinalu, savladali ekipu gradskog rivala Totenhema sa 5:1.
Čelsi je većim delom susreta bio bolji i zasluženo je prošao dalje, ali mu je sudija priznao nepostojeći pogodak u 50. minutu posle velike gužve pred mrežom protivničkog golmana Kudićinija. Dva udarca igrača Čelsija blokirala je odbrana Totenhema, a nakon šuta Mate loptu je na gol liniji zaustavio Asu-Ekoto, međutim, sudija je pokazao na centar.
Ovaj kontroverzni gol izazvao je žestoke proteste igrača Totrenhema, ali je sudija bio neumoljiv i Čelsi je sa velikom prednošću ušao u nastavak meča. Gol, koji je možda i presudno uticao na dalji razvoj situacije na terenu, bez sumnje će se narednih dana „vrteti“ na TV snimcima.
Bila je to vrlo dobra utakmica u kojoj je Totenhem primio čak pet golova, ali nije razočarao i propustio je najmanje toliko povoljnih prilika da savlada pouzdanog Čeha.
„Plavci“ su poveli evro-golom Drogbe, a sve je rešeno desetak minuta pre kraja, kada je Lampard neodbranjivo iz slobodnog udarca obezbedio nedostužnu prednost za četvrto finale FA kupa u poslednjih šest godina.
Čelsi se u borbi za trofej 5. maja na Vembliju sastaje sa Liverpulom, koji je u prvom polufinalnom meču juče pobedio Everton sa 2:1.
Totenhem – Čelsi 1:5 (Bejl 56 – Drogba 43, Mata 50, Ramireš 77, Lampard 81, Maluda 90+4)

 

Povezana vest:  Ćurcić: Iskoristićemo šansu