drogba_1

LIGA ŠAMPIONA

Drogba srušio Barselonu

 

Fudbaleri Čelsija napravili su večeras ogroman korak ka finalu Lige šampiona, pošto su u Londonu savladali Barselonu sa 1:0 u prvom meču polufinala elitnog takmičenja. Čelsi je pokazao da je Barselona ranjiva i, barem delimično se revanširao za poraz iz 2009. godine u istom takmičenju. Londonski tim je odigrao pametno i veoma defanzivno, a igrači Barselone kao retko kada ove sezone, imali su problema da dođu do stopostotne šanse.

Povezana vest:  Rama: Bila je to predstava nasilja i rasizma

„Plavci“ su odlično zatvorili najboljeg igrača na svetu, Mesija koji je nastavio lošu seriju protiv Čelsija, jedne od malobrojnih ekipa kojoj u dosadašnjoj karijeri nije dao gol. Možda je aktuelni prvak Evrope mislima već bio u subotnjem „El klasiko“ derbiju sa Realom iz Madrida, ali evidentno je da će ga u revanšu polufinala LŠ čekati izuzetno težak posao protiv Čelsija.

Barselona je u prvom poluvremenu najbolje šanse propustila u devetom minutu, kada je Aleksis Sančez pogodio prečku i u 43. minutu kada je posle šuta Fabregasa loptu sa gol linije izbacio Ešli Kol. Kada su svi očekivali kraj poluvremena, u drugom minutu sudijske nadoknade, usledila je kazna i „plavci“ su došli do vođstva.

Povezana vest:  Pari Sen Žermen želi doživotnu suspenziju za Brandaa

Loptu je na sredini terena izgubio, ni manje, ni više, Mesi, Lampard je „povukao“ kontru, proigrao Ramireša, a ovaj Drogbu koji nije imao milosti. Ista slika i u drugom poluvremenu. Barselona je imala veliku terensku inicijativu, držala loptu u nogama, ali je Sančez u 57. minutu ponovo promašio sjajnu priliku u situaciji „jedan na jedan“.

U samom finišu utakmice sjajnom odbranom istakao se i Petr Čeh, koji je „skinuo“ siguran gol Karlosa Pujola. U nadoknadi vremena stativu je pogodio i Pedro Rodrigez. Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je veoma dobro ceo meč za četu Roberta di Matea. Revanš utakmica igra se za šest dana na stadionu Nou Kamp u Barseloni.

Povezana vest:  Joakim Lev nije pozvao Mihaela Balaka za meč sa Italijom