bajkovic_sme_cz

Bajković: Nije stina je da sam najavio odlazak

 

Blago rečeno, golman Crvene zvezde Boban Bajković bio je zatečen tekstom u dnevnom listu „Sport“ u kome on navodno kaže da će po završetku sezone napustiti Marakanu.

– Nikada tako nešto nisam rekao. Moj klub je samo Zvezda, ja sam njeno dete. Ne želim da idem, i vidim sebe i u narednoj sezoni u crveno-belom. Želim da osvajam trofeje sa klubom koji volim najviše na svetu – iskren je kao i uvek Bajković.

Bajković naravno ne isključuje mogućnost da ukoliko na leto stigne ponuda finansijski primamljiva za klub, promeni sredinu, ali o tome trenutno uopšte ne razmišlja.

Povezana vest:  Filip Janković: Čast i obaveza

– Ako klub odluči da me proda, to je nešto drugo, ali do tada ja nigde ne mrdam. Za mene na svetu ne postoji ništa veće od Marakane i Zvezde – izjavio pouzdani čuvar mreže.

Nije manir Cetinjanina da demantuje medijska pisanja, ali jednostavno zbog ljubavi prema klubu i navijačima, morao je da iznese pravu istinu. On takođe i pored velikog bodovnog zaostatka na prvenstvenoj tabeli, nikada nije pomislio, niti izjavio da je šampionat odlučen.

– Moje i mišljenje mojih saigrača je da ćemo se za titulu boriti dokle god postoji i teoretska šansa da je osvojimo. Želimo da pobedimo večitog rivala još jednom na njihovom stadionu i da dokažemo svima da smo trenutno najkvaletnija ekipa u Srbiji. Očekuje nas i finale Kupa, u kome želimo da trijumfujemo. Titule se ne odričemo do kraja. Usporio nas je kiks protiv Radničkog i Novog Pazara, ali fudbal je čudo. Hoću da pobedimo sve do kraja prvenstva, zbog nas, zbog Delija, zbog uprave koja veruje u nas, najposle zbog grba i dresa koji nosimo – emotivno je Bajko pričao o nastavku sezone.

Povezana vest:  Prodato 100.000 karata tokom 24 sata poslednje faze

Svojim sjajnim intervencijama Boban je umnogome doprineo da odbrana Crvene zvezde bude najbolja u superligaškoj konkurenciji ovog proleća.

– Sve je to zasluga čitave ekipe. Ne opterećujem se rekordima. Pročitao sam da je rekorder po neslavadivosti legenda kluba Zvonko Milojević, i najiskrenije vam kažem da bih voleo da tako i ostane – skroman je Zvezdin „treći bek“ kome je izuzetna čast što je u prethodnih nekoliko mečeva nosio kapitensku traku.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI MEČ, Alžir - Ujedinjeni Arpaski Emirati 1:0

Međutim…

– Nije to za mene. Mikić je kapiten, ja sam ga menjao samo sticajem okolnosti. Ne želim da se opterećujem time iako priznajem da sam se osećao izuzetno lepo u toj ulozi – zaključio je ljubimac Zvezdinih navijača.