The_Chance_-_NS_-_20_Odabranih

Aleksandar Janković odabrao najbolje iz Novog Sada,Nike nastavlja potragu za najboljim, mladim fudbalerom u Srbiji
 
U Novom Sadu održan je treći od šest regionalnih treninga u sklopu globalnog „The Chance“ projekta kompanije Nike. Stručni, trenerski tim, predvođen Aleksandrom Jankovićem, mentorom „The Chance“ projekta u Srbiji, odabrao je dvadeset najspremnijih, mladih fudbalera iz Novog Sada, koji će se u drugoj fazi takmičenja sastati sa takmičarima koji su se na prethodna dva treninga, u Kruševcu i Kragujevcu, pokazali kao najbolji.
Pet Nike trenera, testirali su sposobnosti stotinu prijavljenih učesnika, koji su prošli celodnevni trening fizičkih i tehničkih veština. Prvi deo treninga činile su vežbe kroz koje su takmičari mogli da pokažu svoju fizičku spremnost, zatim je usledio tehnički deo, tzv. „rad sa loptom“.
Svi učesnici „The Chance“ projekta su stariji od šesnaest godina, a dolaze iz 55 zemalja. Najboljih stotinu mladih, neafirmisanih fudbalera, koje će nadgledati vrhunski Nike treneri, putovaće na finale takmičenja, u Španiju, tačnije u čuvenu Barseloninu školu fudbala, La Masia. U najboljoj fudbalskoj akademiji na svetu, finalisti će biti uključeni u program elitnog treniranja, nutricionističke, psihološke i fizičke preglede.
Posle odabira najboljih u Kruševcu, Kragujevcu i Novom Sadu, u Srbiji će se održati još tri regionalna treninga – u  Subotici, Nišu i Beogradu.

 

Povezana vest:  Blekburn posle preokreta pobedio Arsenal