roberto-mancini_man_siti

Manćini: Junajted je i dalje favorit
 
Menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini smatra da gradski derbi u ponedeljak ne mora da odluči trku za titulu u Premijer ligi i da je Junajted i dalje favorit.
Ukoliko pobedi Siti bi preskočio Junajted na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici, ali Manćini tvrdi da to nije dovoljno.
-Junajted će i dalje biti favorit, imaju bolje šanse da uzmu titulu od nas. Igramo derbi, onda gostujemo Njukaslu što će biti izuzetno teška utakmica, a zatim protiv Kvins Park Rendžersa. Junajtedu će biti lakše, jer igraju sa Svonsijem i Sanderlendom i to su dve lake utakmice za njijh – rekao je Manćini.
Italijanski trener se složio sa kolegom Aleksom Fergusnom da je predstojeća utakmica „derbi nad derbijima“, ali i da ne oseća pritisak.
-Ne osećam pritisak jer nemamo šta da izgubimo. Njima i nerešeno odgovara, ali ne verujem da razmišljaju u tom pravcu. Baš kao i mi, uvek želimo pobedu, čak i kad igramo protiv bolje ekipe – rekao je Manćini.
On je dodao da bez obzira na ishod utakmice da je zadovoljan ovogodišnjim učinkom.
-Moramo da budemo zadovljni ovom sezonom. Izuzetno respektujem Junajted, jer oni su za mene najbolji tim u Engleskoj, pa čak i u Evropi uz Barselonu i Real. Imaju fantastične igrače i odlične navijače – zaključio je Manćini.
Derbi meč 36. kola Premijer lige Siti – Junajted igra se u ponedeljak od 21 čas.

 

Povezana vest:  Plat odlazi iz Sitija nakon otkaza Manćiniju