zoran_lakovic_gensek_FSS

FSS: Kazne UEFA su dobra pouka

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas su kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) dobra pouka i znak klubovima da ubuduće dugovanja neće biti tolerisana. U Nionu danas je održan sastanak Kontrolne i disciplinske komisije UEFA na kojem su prisustvovali predstavnici Crvene zvezde, Partizana i FŠ.

Crvena zvezda je kažnjena sa 100.000 evra, od kojih 50.000 evra mora odmah da plati, dok je preostali deo uslovan na period od tri godine i neće biti plaćen ako ne dođe do ponavljanja propusta.  Crveno-belima je izrečena i mera uslovnog izbacivanja iz evropskih takmičenja na jednu sezonu ukoliko do 25. maja ne dostavi dokaze da je izmirila sva konstatovana dugovanja.

Povezana vest:  Mihajlović: Bio mi je kao otac

Partizan je zbog manjih propusta kažnjen finansijski u iznosu od 60.000 evra, od kojih 30.000 evra mora da bude uplaćeno odmah, a preostali deo je uslovan na period od tri godine. FSS je, kao matična organizacija ova dva kluba, a zbog učinjenih propusta, kažnjen sa 300.000 evra, od kojih 100.000 evra mora da bude uplaćeno odmah, a preostalih 200.000 evra je uslovno na period od tri godine.

Povezana vest:  Milivojević: Zaslužena pobeda, ali ništa još nije gotovo

Generalni sekretar FSS Zoran Laković izjavio je da Savez neće ulagati žalbu na kaznu, jer je ona posledica grešaka naših klubova.

-Naš osnovni zadatak je bio da se Crvenoj zvezdi omogući dodatni rok za izmirenje postojećih dugova. Ovaj proces je dobra pouka za sve nas u vremenu koje dolazi, jer je jasno da UEFA neće tolerisati finansijska dugovanja prema bilo kojoj strani. U naredne tri godine i naši klubovi i Savez će biti pod posebnim praćenjem UEFA po ovom pitanju – rekao je po završetku današnjeg sastanka u Nionu Laković.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Keiroš zadovoljan, Sezar razmišlja o drugom krugu

On je izrazio nadu da će rukovodstvo Crvene zvezde ispuniti sve potrebno, kao i da će državni organi pomoći crveno-belima da isplati postojeće dugove, kako joj ne bi bila aktivirana drastična kazna.