djordje_stefanovic_gen_sek_cz (2)

Stefanović: Hvala državi na podršci

 

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda Ðorđe Stefanović izrazio je danas uverenje da će njegov klub isplatiti sva dugovanja i naredne sezone igrati u Ligi Evrope. Evropska fudbalska unija (UEFA) dala je Zvezdi rok od 25 dana da vrati sve dugove i kaznila je sa 50.000 evra.

-Naše je uverenje da ovu obavezu možemo da izvršimo. Ako ne ispunimo obećanje, Disciplinska komisija UEFA bi zakazala novo zasedanje i Zvezdu bi u tom slučaju čekala mnogo drastičnija kazna. Siguran sam da ćemo uspeti, napravićemo sporazume i u dogovorenom roku platiti dugovanja i ispuniti sve obaveze – rekao je Stefanović.

Povezana vest:  Crno-beli traže postupak protiv Zvezde zbog komentarisanja suđenja

On je istakao da klub duguje veliku zahvalnost generalnom sekretaru Fudbalskog saveza Srbije Zoranu Lakoviću, koji je prisustvovao sastanku u Nionu, kao i državnim organima, jer su se uključili u rešavanje problema. Možda odlučujući uticaj da UEFA ne kazni preoštro srpske klubove imao je zamenik premijera, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić, koji je poslao pismo predsednuiku UEFA Mišelu Platiniju.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP, Albanija do pobede u nastavku meča protiv Makedonije

Dačić je Platiniju objasnio situaciju u srpskom fudbalu i zamolio da se Crvenoj zvezdi i Partizanu omogući učešće u evropskim kupovima sledeće sezone.

-Upravni odbor našeg kluba uspeo je da obezbedi garancije državnih organa i na taj način pomogne u prezentiranju Zvezdinog plana za vraćanje dugova. Posebno su bili važni koraci učinjeni u poslednja 24 sata o kojima ćemo govoriti narednih dana, a tiču se podrške koju smo dobili od države za rešavanje ovog problema – rekao je Stefanović.

Povezana vest:  Fabio Kapelo: Bejl je najbolji u Premierligi

Stefanović je dodao da su strogi članovi Disciplinske komisije UEFA naišli na razumevanje, jer je Zvezda „maksimalno ispravno vodila poslovne knjige i da su svi podaci u njima istiniti“.

– Nije bilo skupih transfera, već se radilo na podmlađivanju ekipe, što je politika koju UEFA pozdravlja, jer je to najlakši i najbolji način za izlazak iz finansijskih problema. Uvažili su argumente da Crvena zvezda bez evropskih utakmica ne može da stane na noge i pozitivno posluje – zaključio je Stefanović.