jose-mourinho_real

Murinjo: Nikad teže nisam osvojio titulu

 

Trener fudbalera madridskog Reala Žoze Murinjo izjavio je danas da mu je titula šampiona Španije sa kraljevskim klubom posebno draga, jer nikada teže u karijeri nije došao do trofeja. Real je sinoć u gostima pobedio Atletik Bilbao sa 3:0 i dva kola pre kraja Primere stekao nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.

-Ova je bila najteža za osvajanje. Do poslednjeg trenutka niko nam ništa nije poklanjao. Bilbao je igrao u najjačem sastavu, stadion je bio pun, ali moj tim je želeo pobedu i borio se. Tako bi trebalo da bude stalno – rekao je Murinjo, koji je do sada osvojio sedam titula, po dve sa Čelsijem, Interom i Portom i na taj način postao prvi trener koji je to ostvario u četiri različite države. .

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 32. kola i tabela Bundes lige

Portugalac nije mogao da se ne osvrne na najvećeg rivala, ekipu Barselone.

-Barselona je pobedila dosta utakmica ove sezone, mislim da je i njima, kao šampionima i klubu sa velikom tradicijom jasno da je Real ove godine zaslužio titulu – dodao je Murinjo.

Prvu titulu u Realu osvojio je i Kristijano Ronaldo.

-Oduševljen sam, ostvarili smo cilj i osećaj je zaista izuzetan. Ovo je veliki poduhvat čitavog tima. Borili smo se dugih deset meseci i zaista je bilo teško osvojiti titulu – rekao je Kristijano Ronaldo, koji je protiv Atletika promašio penal, ali je kasnije uspeo da se upiše u strelce.

Povezana vest:  Kutrone i Kijeza debituju za Italiju, bez Balotelija

Oduševljenje nije krio ni kapiten tima Iker Kasiljas.

-Sezona je bila izuzetno duga i naporna. Napravili smo korak napred u odnosu na prošlu godinu, ostaje jedino žal za Ligom šampiona. Nadamo se da će sledeća sezona biti bolja u tom pogledu – rekao je Kasiljas.