bajern_ls_slavlje_vs_nap

Lam: Bolji smo nego pre dve godine

 

Kapiten minhenskog Bajerna Filip Lam rekao je danas da će njegova ekipa u predstojeće finale Lige šampiona sa Čelsijem ući jača nego što je to bio slučaj pre dve godine protiv Intera.

-Imamo mnogo više samopouzdanja nego 2010. godine. Mi smo grupa igrača u najboljim fudbalskim godinama. Uspeh svake generacije se meri prema titulama, a u Nemačkoj su i evropski trofeji obaveza za nas – rekao je Lam nemačkim medijima.

Lam, koji je kapiten i nemačke reprezentacije, naveo je da ponekad i porazi, poput onog u finalu LŠ pre dve godine (2:0) mogu da koriste ekipi.

Povezana vest:  Ekipa iz Srbije pobedila na svetskom turniru u Seulu u malom fudbalu

-Pre dve godine izgubili smo titulu i sada ćemo pokušati to ispravimo. Imamo iskustvo koje je neprocenjivo u ovakvim situacijama. U polufinalu smo već eliminisali jedan veliki klub, Real. Za razliku od 2010. godine, sada imamo bolju ravnotežu napada i odbrane tima – naveo je Lam.

On je dodao da je olakšavajuća okolnost za Bajern činjenica će finale LŠ protiv Čelsija biti odigrano na Alijanc areni u Minhenu.

-Dobro je što ćemo se za finale spremati na isti način kao i za sve ostale mečeve u LŠ. Bićemo u istom hotelu, trenirati na istom mestu i presvlačiti se u našoj svlačionici. Ići ćemo dobro poznatim putem na stadion, jedino što će ovaj put možda biti nešto manje naših navijača – objasnio je Lam.

Povezana vest:  Poraz Intera u Veroni, Lacio osvojio bod

Trener Bajerna Jup Hajnkes već je osvojio LŠ pre 14 godina, tada na klupi Reala.

-Možda je naša mala prednost to što se igra u Minhenu. Ipak, rival će nam biti vrhunska ekipa i šanse su 50-50. Neće nam biti lako, ne smemo da pravimo greške i to sam već rekao igračima – istakao je Hajnkes.

Vezista Bajerna Bastijan Švajnštajger upozorio je saigrače i navijače da ne smeju da potcene Čelsi.

Povezana vest:  Zbog zaleđenog terena odložen meč Blekpul-Mančester

-Čelsi igra veoma dobro. Ovo će verovatno biti poslednje finale LŠ za igrače kao što su Frenk Lampard i Didije Drogba – kazao je Švajnštajger.

Za Arjena Robena finale sa Čelsijem biće susret protiv još jednog bivšeg kluba, a prethodno se u polufinalu na neki način osvetio nekadašnjim poslodavcima iz Reala.

-Razmišljam samo o finalnoj utakmici. Poraz od pre dve godine sada bi mogao da nas motiviše – zaključio je Roben, koji je od 2004. do 2007. bio fudbaler Čelsija.

Finalna utakmica LŠ igra se 19. maja od 20.45 na Alijanc areni u Minhenu.