robert_prosinecki_cz_banat

Prosinečki: Još ništa nismo uradili

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je večeras da će prvenstvena pobeda nad Partizanom (1:0) dobiti na značaju tek ako crveno-beli sezonu završe sa osvojenim trofejom u Kupu Srbije.

-Ovo mnogo znači za samopouzdanje naše mlade ekipe, ali još ništa nisma uradili. Nas 16. maja čeka borba za Kup. To nam je najvažnije u ovom trenutku. Jesmo favoriti, ali zasad samo na papiru. Pobede u derbiju dobiće na značaju ako osvojimo kup – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle utakmice u Humskoj.

Povezana vest:  Bez Petrovića i Obradovića protiv Slovačke

Jedini gol na utakmici postigao je Brazilac Kadu, a ovo je crveno-belima bila prva prvenstvena pobeda u “večitom” derbiju u Humskoj posle 2007. godine.

-Ovo je bio pravi derbi, ni mi ni Partizan nismo hteli da izgubimo. Veoma sam zadovoljan zbog treće uzastopne pobede nad večitim rivalom. Moram da budem srećan, opet smo dobili jednu veliku ekipu kao što je Partizan. Igrači su pokazali da imaju karakter, na kraju nas malo poslužila i sreća – kazao je hrvatski stručnjak.

Trener Partizana Avram Grant rekao je da je razočaran zbog rezultata, ali ponosan na igrače zbog načina na koji su osvojili petu uzastopnu titulu prvaka.

Povezana vest:  Matijašević: Da se ugledamo na odbojkašice

-Razočaran sam zbog rezultata, ali ponosan na igrače zbog načina na koji su uzeli titulu ove godine. I na ovoj utakmici protiv dobrog tima, bez mnogo igrača iz prvog dela sezone, bili smo bolji, stvarali šanse, a oni dali lep pogodak iz jedine prilike u drugom delu meča – kazao je Grant.

Na insistiranje novinara da li namerava da podnese ostavku na kraju sezone, Grant je više puta, uz osmeh, rekao da ne razume pitanje.

Povezana vest:  Smanjenje plata fudbalera spas za Glazgov Rendžerse

-Više puta sam rekao da poštujem prethodnog trenera koji je napravio 10 bodova prednosti, napravio mi lakši posao za nastavak. Ipak, imali smo dosta problema tokom proleća, bili smo bez Šćepovića i sada Vukića. Osigurali smo titulu tri kola pre kraja, ovo je bio meč za prestiž. Hteli smo da pobedimo, ali nažalost nismo uspeli – kazao je on.

Grant je dodao da je svestan da je on najodgovorniji za rezultate, ali i igru ekipe u drugom delu sezone.