buffon_1

Bufon: Titula za Del Pjera, Vučinić: Još ne verujem

 

Golman fudbalera Juventusa Ðanuliđi Bufon izjavio je danas da titulu šampiona Italije posvećuje legendarnom kapitenu Alesandru Del Pjeru, koji na kraju sezone posle 18 godina napušta klub.

-Del Pjero je zaslužio da se od dresa kojem je mnogo dao oprosti sa titulom. najsrećniji sam zbog njega – rekao je Bufon.

Povezana vest:  Totenhem zakazao novi meč protiv Stivenidža

Prema njegovim rečima radost koju trenutno oseća može se porediti samo sa trenutkom kada je 2006. godine u dresu Italije postao prvak sveta.

-Ovo je najbolji dokaz izreke da se naporan rad uvek isplati – poručio je Bufon, koji je u pretprošlom kolu protiv Lećea napravio veliku grešku i umalo postao tragičar.

Jedan od najradosnijih bio je Crnogorac Mirko Vučinić, koji je posle tri druga mesta sa Romom, konačno postao šampion Italije.

Povezana vest:  COPA AMERICA 2011, Peru prvi polufinalista Kupa Amerike

-Ovo je ostvarenje mojih snova. Bio sam blizu sa Romom, a sada je skudeto konačno u mojim rukama. Priznajem da se uopšte ne sećam gola koji sam dao, još sam u stanju polusvesti – rekao je Vučinić.

Juventus je u pretposlednjem kolu slavio protiv Kaljarija u Trstu sa 2:0, dok je jedini rival Milan izgubio od Intera sa 4:2. Zvanično, Stara dama je osvojila 28. titulu, ali navijači slave 30. trofej, jer su dve titule oduzete u aferi „Kalčopoli“ 2006. godine.

Povezana vest:  Arsenal u gradskom derbiju bolji od Vesthema