fernando_verdasko_1

Fernando Verdasko zaustavio Nadala

 

Branilac titule na turniru masters serije u Madridu, Španac Rafael Nadal, nije uspeo da se plasira u četvrtfinale pošto je danas u osmini finalala izgubio od zemljaka Fernanda Verdaska sa 2:1 u setovima – 6:3, 3:6, 7:5. To je prvi poraz drugog tenisera sveta ove sezone na šljaci, nakon što je prethodno ostvario rekord trijumfujući osmi put zaredom na mastersu u Monte Karlu, a sedmi put, takođe zaredom, u Barseloni.

Povezana vest:  Ekvatorijalna Gvineja kažnjena sa 100.000 dolara

Nadal je eliminacijom u Madridu izgubio veliki broj bodova, tako da je napravio korak nazad u nastojanju da dostigne svetskog broja jedan, Srbina Novaka Ðokovića. Verdasko je nakon nešto više od tri sata uzbudljive borbe ostvario veliki uspeh i prvi put u karijeri pobedio Nadala u njihovom 14. međusobnom duelu.

Najbolji srpski teniseri Ðoković i Janko Tipsarević kasnije večeras igraju mečeve osmine finala. Ðokovićev protivnik je Švajcarac Stanislas Vavrinka, a Tipsarević se sastaje sa Francuzom Žilom Simonom. Masters u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 3,97 miliona evra.

Povezana vest:  Milanović moli UEFA-u da ne kazni oštro HNS