milan

Milan šesti put organizuje kamp za mlade fudbalere u Srbiji

 

Italijanski fudbalski klub Milan organizovaće ovog leta u Beogradu šesti kamp za mlade fudbalere, a dvojica dečaka koji se najbolje pokažu otputovaće u Milano, gde će trenirati sa decom iz cele Evrope.

-Rad sa italijanskim trenerima pokazao se kao izuzetno dobra stvar, jer u poslednje vreme mi više izvozimo stručnjake nego igrače. Poslednje tri sezone Premijer ligu Engleske su osvajali italijanski treneri i ko hoće da osvoji neki trofej treba da uzme stratega iz naše zemlje – rekao je direktor kompanije Sport goals Marko Skembri, koji je jedan od organizatora kampa.

Povezana vest:  Blater najavio mogućnost čelendža na mečevima

Kamp će biti potpuno besplatan, održaće se od 18. do 22. juna na Adi Ciganliji u Beogradu, a Skembri je naveo da će polaznici dobiti opremu koja „tri puta više vredi“ od cene koju će platiti oni koji budu otišli u kamp Barselone, koji se ovog leta takođe organizuje takođe u Beogradu.

-Ovo je šesti po redu kamp koji Milan organizuje u Srbiji i do sada je prošlo oko 1.600 dece, a od njih je 35 otišlo u Milano. Jedan dečko je i dalje u ekipi, on je golman, trenira sa timom do 16 godina i njegova porodica se nedavno preselila u naš grad. Napreduje, iako je u kritičnom periodu za razvoj fudbalera – kazao je Skembri.

Povezana vest:  Nastasić: Velika čast što sam ponovo u reprezentaciji

Bivši fudbaler Milana Franko Barezi, koji je promoter kampa, rekao jeda taj klub da je jedinstvenu priliku mladim fudbalerima iz Srbije da  vide kako se radi u Italiji.

-Dečaci će moći da uče o fudbalu, ali i o drugim stvarima u životu. Zadovoljni smo dosadašnjim radom, želimo da bude što više dece i da budu srećni. Najbolji će imati priliku da odu u Italiju sa ostalim mladićima iz Evrope – rekao je Barezi.

Povezana vest:  Milan izgubio od Parme, Sasuolo pobedio posle osam kola

Milan je 18 puta osvojio italijansku Seriju A, pet puta je trijumfovao u nacionalnom kupu i sedam puta je bio prvak Evrope.