robert_prosinecki_cz_banat

KUP SRBIJE

Prosinečki poziva na oprez, Vojčić se nada čudu

 

Treneri Crvene zvezde Robert Prosinečki i Borca iz Čačka Slavko Vojčić složili su se danas da će osvajanje Kupa Srbije predstavljati spas sezone za ekipu koja u sredu uveče trijumfuje u finalnom meču u Kruševcu.

-I Borcu i nama će na neki način trijumf u Kruševcu predstavljati spas sezone. Očekujem da osvojimo Kup, verujem da ćemo igrati dobro kao i u celoj prolećnoj polusezoni – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare u hotelu Hajat.

On je istakao da su Čačani uprkos ispadanju iz Superlige pokazali da poseduju veliki kvalitet pobedom nad Vojvodinom u polufinalu Kupa.

-Oni imaju sjajnu ekipu, ali, ako mi budemo pravi verujem da ćemo doći do dobrog rezultata – istakao je Prosinečki.

Povezana vest:  POSLE MEČA PARTIZAN-ŠAMROK, Stanojević: Nemam problem da budem smenjen

On je dodao da će mu u finalu najvažniji biti rezultat, a ne lepota u igri i pozvao na oprez, jer je Kup specifično takmičenje i često se događaju iznenađenja.

-Sećam se kao igrač poraza od Borca iz Banjaluke i Hajduka. Tada smo isto bili favoriti, ali na kraju nismo osvojili trofej – zaključio je Prosinečki.

Njegov kolega Vojčić istakao je da je plasman Borca u finale istorijski uspeh, ali da Čačani ne žele da se zaustave na tome.

-Nadam se da možemo do trofeja, bez obzira što nam je rival nekadašnji prvak Evrope i sveta. Znamo da će i oni svim silama želeti da osvoje trofej, jer im to nije polazilo za rukom poslednjih par godina, ali pokušaćemo da napravimo iznenađenje i izborimo plasman u Evropu – naveo je Vojčić.

Povezana vest:  Mandžukić bez kazne zbog salutiranja generalima

On je kazao da Zvezda ima odlične igrače, ali da se najviše pribojava njegovih sugrađana Darka Lazovića i Filipa Mladenovića.

-Evidentno je da je Zvezda trenutno mnogo spremnija od nas, a imaće i više navijača u Kruševcu. Ipak, nema predaje, moramo da pokušamo da iskoristimo ovu istorijsku šansu. Do sada sam vodio dosta mečeva protiv Zvezde i imam dve pobede, nadam se trećoj u sredu.

Zvezdin kapiten Nikola MIkić rekao je da očekuje da njegov tim u Kruševcu kruniše odlične partije iz prolećnog dela sezone.

-Odigrali smo baš dobro ovog proleća. Meč u Kruševcu za nas je najvažniji u sezoni, želimo da pokažemo koliko vredimo. Cilj nam je da spasimo sezonu, jer nam je na početku prioritet bila šampionska titula. Hoćemo da se osvajanjem Kupa odužimo vernim navijačima – poručio je Mikić.

Povezana vest:  Dijego se vraća u Volfsburg

Fudbaler Borca Siniša Radanović istakao je da je svestan težine finala Kupa, ali da očcekuje dobar meč.

-Ostali smo dužni navijačima ovog proleća. Zvezdi niko ne može da preti, ali i Vojvodina je bila favorit u polufinalu. Nadam se da ćemo pobedom vratiti ugled kluba i osmeh navijačima. Imamo šansu i jedva čekamo da počne finale – rekao je Radanović.

Finalna utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Borca iz Čačka igra se u sredu od 20 časova u Kruševcu.