roj_hodson_selektor_uk

Hodžson: Izostavljanje Ferdinanda je fudbalska odluka

 

Selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da je izostavljanje defanzivca Mančester Junajteda Rija Ferdinanda iz sastava za evropsko prvenstvo „fudbalska odluka“.

-To je čisto fudbalska odluka, a doneo sam je na osnovu onoga što sam video u poslednjih nekoliko meseci i činjenice da Ferdinanad nije mnogo igrao za reprezentaciju od svetskog prvenstva – rekao je Hodžson.

Povezana vest:  Šo slomio nogu na utakmici u Ajndhovenu

On je na konačan spisak uvrstio Džona Terija, kome je FA oduzela kapitensku traku nakon optužbe da je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanada. Bivši selektor Fabio Kapelo je zbog takvog poteza čelnika saveza odlučio da podnese ostavku.

-Suđenje utiče na Terija i on je zbog toga nesrećan, ali biće nevin sve dok se ne dokaže suprotno. Svestan sam da će uvek biti ljudi koji će klimati glavom i negodovati što sam ga pozvao, ali šta da se radi – dodao je Hodžson.

Povezana vest:  BARAŽ ZA EP 2012, Irci opušteno do plasmana na EP

Novi selektor očekuje da Stiven Džerard, kome je dodelio kapitensku traku, na pravi način predvodi selekciju „Gordog Albiona“ i pomogne mu u stvaranju timskog duha na turniru. Šampionat Evrope biće održan od 8. juna do 1. jula, a Engleska će igrati u D grupi sa selekcijama Francuske, Švedske i Ukrajine.