prosinecki_oktobar_2011

Prosinečki: Maksimalno angažovano protiv Vojvodine

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da će njegova ekipa igrati maksimalno angažovano protiv Vojvodine i da rivali Novosađanima u borbi za mesto na međunarodnoj sceni ne treba da sumnjaju u regularnost te utakmice poslednjeg kola Super lige za ovu sezonu.

-Nama znači svaka utakmica i svaka pobeda. Želimo da prolećnu polusezonu završimo neporaženi… Sigurno ćemo odigrati maksimalno i neće biti nikakve sumnje. Crvena zvezda tako nešto nije nikada radila, niti će. To što njima treba pobeda nas ne zanima, neka dođu do nje kako treba – rekao je Prosinečki novinarima na stadinu Zvezde.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kaka: Ovo je moj najteži trenutak u brazilskom dresu

Zvezda i Vojvodina sastaće se u nedelju u 15.00 u Novom Sadu. Za Beograđane taj meč nema rezultatski značaj, dok se Novosađani bore sa Radničkim 1923, Slobodom i Jagodinom za dve pozicije koje vode u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Prosinečki je, ipak, kazao da će izvesti „kombinovani“ sastav pošto želi da pruži šansu igračima koji nisu imali veliku minutažu ovog proleća, kao i da odmori one koji su u sredu pobedili Borac u finalu

Kupa Srbije sa 2:0.

-Šansu će dobiti neki igrači koji nisu puno igrali, ali ko god da bude na terenu moraće da pruži maksimum. Moram i da vidim u kakvom je stanju ekipa posle proslave – rekao je Prosinečki u šali.

Povezana vest:  Bufon: Mesi je vanzemaljac

Trener Zvezde je ponovio da će o prelaznom roku pričati tek kada se završi sezona, ali je kazao da su crveno-belima potrebna „još dva, tri pojačanja“.

-Ova mlada ekipa ima još puno prostora da napreduje i to je super, jer znači da sadašnje igre nisu limit ovog tima. Ne bežimo od toga da su nam potrebna još dva, tri pojačanja koja želimo da dovedemo – kazao je Prosinečki.

Povezana vest:  Meč protiv Argentine pratilo 99,6 odsto gledalaca TV na Islandu

On je dodao da će najveći prioritet u idućoj sezoni biti titula u prvenstvu Srbije, a na drugom mestu je plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Na pitanje novinara da li će mladi napadač iz Australije Eli Babalj pojačati Zvezdu ovog leta, Prosinečki je rekao da je beogradski klub „možda i zainteresovan za njega“.

-U ponedeljak ću razgovarati sa čelnicima kluba i igračima, pa ćemo posle toga moći da pričamo o dolascima i odlascima – dodao je on.

Pripreme Zvezdinih fudbalera za narednu sezonu počeće 18. juna.