uefa-euro-2012-logo

EURO 2012 UKRAJINA I POLJSKA
Vidovito prase prognozer utakmica u Ukrajini
 
Jedno ukrajinsko „ekstra vidovito“ prase prognoziraće rezultate utakmica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u fudbalu u Ukrajini i Poljskoj, kao što je to radila slavna hobotnica Pol na Mundijalu 2010, saopštila je kancelarija gradonačelnika Kijeva.
Reč je o „pravoj ukrajinskoj svinji, proročici koja poznaje sve finese fudbala“, tvrde u saopštenju predstavnici ukrajinske prestonice.
Prase, predstavljeno kao „nerast-prorok jedinstven u svom žanru“, imaće počasno mesto u centru Kijeva, odakle će svakog dana u 16 časova prognozirati rezultat naredne utakmice, kaže se u saopštenju, ne navodeći način na koji će životinja saopštavati svoja „proročanstva“.
Pol je postao najslavnija hobotnica na svetu tako što je predvideo rezultate utakmica nemačke reprezentacije u vreme Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010, kao i ishod meča i reprezentacija Španije i Holandije u finalu.
Pol, koji je u međuvremenu uginuo, svoja predviđanja je saopštavao tako što je birao hranu iz kutije sa bojama pobedničke ekipe.

 

Povezana vest:  Mančester junajted i dalje najvredniji klub u Evropi