jagodina_pocetak_priprema

Marković: Izlazak u Evropu biće istorijski uspeh Jagodine
 
Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da je siguran da će Jagodina u nedelju savladati Novi Pazar i prvi put u istoriji kluba izboriti plasman u evropska takmičenja.
-Danas smo na četvrtom mestu na tabeli, koje vodi u Evropu, sutra igramo poslednju utakmicu, gde očekujem naravno, pobedu, a ima mogućnosti da Jagodina bude i treća ako Zvezda pobedi Vojvodinu – objasnio je Marković, na konferenciji za novinare kojoj su prisustovali i čelnici Sportskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom.
On je pozvao navijače da u što većem broju doću sutra na gradski stadion u Jagodini.
-Slavićemo pobedu i takmičenje u ligi Evrope. To je istorijski značaj za ovaj grad, Jagodina uvodi Srbiju u Evropu preko fudbala – rekao je Marković.
Predsednik SSS, Aleksandar Šoštar došao je Jagodinu na sednicu te organizacije na kojoj će centralna tačka biti predlog kandidata za dobijanje „Majske nagrade“.
Kandidat za ovu nagradu, je i kik bokser „Palminih tigrova“ iz Jagodine, svetski i evropski, amaterski i profesionalni prvak u kategoriji do 59 kilograma u Lou kiku Miloš Anić.
Šoštar je ocenio da „to što radi Jagodinu u sportu, je pravi put sporta kojim bi trebalo da idu svi u Srbiji“.

 

Povezana vest:  Duža pauza za Evandra