karlo_anceloti_trener

Anćeloti: Ne može ništa preko noći

 

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti rekao je danas da ništa ne može preko noći da se promeni i da je Monpelje do titule u Francuskoj došao zhvaljući kontinuitetu.

-Monpelje je titulu osvojio zahvaljući stilu koji godinama grade. PSŽ je imao puno promena u klubu, kako u igračkom tako i trenerskom kadru i nije lako u takvim okolnostima napraviti identitet tima. Potreban nam je kontinuitet – rekao je Anćeloti.

Povezana vest:  Pujol će ipak biti spreman za El Clasico

Parižane je prošle godine preuzeo jedan katarski investicioni fond i ove sezone su imali velike ambicije. Anćeloti je na klupu PSŽ-a došao u decembru umesto Antoana Kombuara, dok je ekipa bila na vrhu tabele. Za sportskog direktora postavljen je bivši trener Milana i Intera Brazilac Leonardo, a među brojnim pojačanjima na „Park prinčeva“ stigao je i francuski reprezentativac Kevin Gameiro, koji je uglavnom bio na klupi.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 17. kola fudbalskog prvenstva Španije

-Gameiro je drugom delu sezone izgubio na samopouzdanju, ali on i Oro mogu da budu od koristi. U fudbalu nisu bitna imena, potrebni su nam igrači koji će se uklopiti u tim, tehnički i taktički. Dovodićemo fudbalere sa međunarodnim iskustvom – dodao je Anćeloti.

Za razliku od PSŽ-a koji je ove sezone u tim uložio 140 miliona evra, Monpelje je do prve titule u 93 godine dugoj istoriji došao sa budžetom od „svega“ 33 miliona evra.

Povezana vest:  Borgi podneo ostavku posle poraza od Srbije