FUDBALSKA-LOPTA

Odbijen zahtev Herte za ponavljanje meča sa Fortunom
 
Nemačka fudbalska federacija (DFB) odbila je žalbu i zahtev berlinske Herte da se ponovi utakmica sa Fortunom, nakon što je revanš meč plej-auta prošle nedelje u Diseldorfu dva puta prekidan zbog izgreda domaćih navijača.
Susret idigran 15. maja završen je nerešeno 2:2, a tim rezultatom domaća Fortuna je izborila povratak u Bundes ligu, dok je Herta ispala iz elitne konkurencije zbog poraza kod kuće (2:1). Meč je, međutim, dva puta bio u prekidu.
Domaći navijači su prvo proslavili vodeći gol svog tima ubacivanjem baklji, a u finišu su uleteli na teren misleći da je sudija označio kraj, pa su igrači morali na polusatnu pauzu u svlačionicu dok policija nije uspostavila kontrolu situacije.
Herta je u žalbi navela da njeni igrači nisu bili voljni da se vrate na teren „zbog straha za bezbednost“.
-Žalba nije uvažena, jer nema razloga za prigovor. Sud je sve vreme delovao u skladu sa pravilima i tvrdnja Herte da je oštećena zbog prekida meča nije dokazana – saopštio je predsednik sportskog suda DFB Hans Lorenc.
Fortuna se vratila u Bundes ligu prvi put otkako je ispala u sezoni 1996-97, dok se Herta pridružila Kelnu i Kajzerslauternu, timovima koji su se automatski preselili u Cvajtu.

 

Povezana vest:  Borusija Dortmund i Bajern nastavili trku, gol Kuzmanovića