didier_drogba_celzi_1

Drogba konačno potvrdio da napušta Čelsi

 

Fudbaler Čelsija Didije Drogba rekao je danas da će napustiti klub, posle osam godina provedenih u njemu, okončavši tako sva pitanja o ostanku.

-Želim da stavim tačku na sva nagađanja i potvrdim da napuštam Čelsi – rekao je 34-godišnji Drogba, junak finala Lige šampiona protiv Bajerna, u kome je doneo trijumf svom timu.

-Odluka je bila jako teška. Jako sam ponosan na sve što smo postigli, ali pravo je vreme da prihvatim novi izazov. Postigli smo mnogo kao tim i osvojili smo sve moguće trofeje – rekao je reprezentativac Obale Slonovače.

Povezana vest:  Kosanović ostaje trener Novog Pazara

Drogba je u finalu Lige šampiona postigao izjednačujući gol u 88. minuutu meča i iznudio produžetke, a onda je prilikom izvođenja jedanaesteraca postigao pobednički penal. Za Čelsi je tako odigrao 341 utakmicu i postigao je 157 golova.

-U subotu su svi u klubu i navijači doživeli vrlo poseban trenutak, i vrlo sam zahvalan što sam imao udela u donošenju mnoštva trofeja u ovaj klub, koji mi je bio dom u poslednjih osam godina – rekao je

Povezana vest:  Mažić sudi evropski Super kup

Drogba.

Mediji su nagađali kuda bi Drogba mogao da ode, a najviše se pominjala Kina, u kojoj igra njegov bivši saigrač iz Čelsija Nikola Anelka, u klubu Šangaj Šenhua. Drogbi ugovor ističe sledećeg meseca. on je sa klubom osvojio tri domaće titule, četiri FA Kupa i dva Liga kupa.

-Didije je mnogo doprineo svim skorašnjim uspesima Čelsija. Bio je vrhunski profesionalac tokom celog boravka ovde i jedan je od prirodnih vođa u našem timu i inspiracija za mnoge mlade – rekao je izvršni direktor Ron Gurli.

Povezana vest:  Partizan čeka Rad, Zvezda u Subotici

-Znali smo već neko vreme za ovo, ali niko nije želeo da donosi konačnu odluku zbog finala Lige šampiona. Razgovori su sve vreme bili prijateljski – rekao je funkcioner Čelsija.