masimiliano_alegri_trener_milan_1 

Alegri: Berluskoni mi je obećao da Ibrahimović ostaje
 
Trener fudbalera Milana Masimilijnao Alegri izjavio je danas da je dobio uverenje vlasnika kluba Silvija Berluskonija da će Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva ostati u redovima vicešampiona Italije.
-Razgovarao sam sa Berluskonijem i on mi je obećao da Tijago Silva i Ibrahimović neće napustiti Milan. Svašta može da se dogodi na fudbalskom tržištu ovog leta, ali njih dvojica ostaju na San Siru. Potrebni su nam, kao i Alešandro Pato. Mislim da će naredna sezona biti njegova – rekao je za italijanske medije Alegri.
Alegri je često bio kritikovan jer je dopustio da Andrea Prlo prošle sezone pređe u Juventus i sa njim osvoji Skudeto.
-To je bila odluka između Pirla i kluba. Da Juventus nije postao prvak, sada ne bismo pričali o tome. Pirlo prošle godine nije igrao, jer nije biio u dobroj formi, a mi smo osvojili titulu i niko se nije bunio – dodao je Alegri.
Italijanski stručnjak je istakao da je titula izgubljena posle neuspeha od Barselone u Ligi šampiona i narednog prvenstvenog meča protiv Fiorentine, koju su „rosoner“ takođe izgubili.
-Milanu nisu potrebne radiklane mere. Talenat nije beskonačan, ne idete na teren sa trofejom koji ste u prošlosti osvojili. Da je tako, mi bismo sada i dalje bili u Koloseumu sa lavovima – objasnio je Alegri.

 

Povezana vest:  Tumbaković o Luki i Matiji: Ne odričem se najboljih