Sinisa_Mihajlovic_FSS_1
Mihajlović: Svi su dali maksimum, tako treba da se igra

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da su svi njegovi fudbaleri dali sve od sebe u prijateljskom meču u kome su izgubili od Španije (0:2).
-Svi su dali maksimum i tako treba da se igra za reprezentaciju. Kada igrač izađe iz igre da se pogleda u ogledalo i da zna da je dao sve od sebe. Španci su promenili sistem igre, ono što smo pripremali morali smo pred utakmicu da promenimo. Odigrali smo dobro“, rekao je Mihajlović televiziji Prva posle meča u švajcarskom gradu Sent Galenu.
Mihajlović je kazao da će pokušati da sve negativne strane igre srpske reprezentacije ispravi što pre, da bi reprezentacija što spremnije dočekala kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.
-Bilo je mnogo nepoznanica za mene. Igrali smo protiv svetskog I evropskog prvaka i nije bilo lako. Momci su igrali dobro dok su imali snage. Ima mnogo pozitivnih stvari, ali i negativnih koje ćemo morati što pre da ispravimo i spremno dočekamo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo – kazao je Mihajlović.
-Bolje da pravimo sada greške i da ih uvidimo, nego da mislimo da je sve u redu. Igramo utakmice sa jakim protivnicima kako bismo znali na čemu treba da radimo – dodao je on.
Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegov tim utakmicu izgubio zbog individualnih grešaka.
-Utakmica je bila izuzetno teška, naša prva u ovom sastavu I formaciji. Meč smo izgubili zbog individualnih grešaka, kojih je bilo mnogo. Protiv ovako kvalitetne ekipe je izuzetno teško da braniti se tokom cele utakmice – rekao je Ivanović.
On je istakao da nova taktika i formacija selektora Mihajlovića može biti izuzetno moćna ako se na pravi način uigra.
-Imali smo dobrih stvari i u narednim utakmicama ćemo to poboljšati. Ostaje nada da možemo još mnogo bolje i da ćemo se vratiti na pravu stazu i početi da pobeđujemo. Ova taktika je izuzetno dobra i moćna ako se uigra kako treba. Ako se sve ukomponuje ličićemo na ozbiljan tim – kazao je on.
Ivanović je istakao da mu prija uloga kapitena reprezentacije Srbije.
-Odgovornost kao kapitena je velika, ali prija i to nije ništa strano. Ovi mladi momci su izuzetno kvalitetni, imaju veliku želju. Iskustvo se stiče velikim utakmicama kao što je ova i ona nam mnogo znači da vidimo gde smo u odnosu na svetskog i evropskog šampiona – istakao je Ivanović.
Srbija sledeću prijateljsku utakmicu igra protiv Francuske 31. maja u Remsu.

Povezana vest:  Tošić: Igrao bih i sa jednom nogom