dusan_basta
Basta: Španci su dobri, ali previše smo ih respektovali

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Basta, dan posle poraza od Španije u prijateljskom meču (2:0), izjavio je da su on i njegovi saigrači previše respektovali aktuelnog evropskog i svetskog šampiona.
-Španija je igrala je bez nekoliko standardnih igrača, ali kod njih se, očigledno, nikad ne menja stil igre. Mi smo krenuli sa previše respekta, što je i opravdano imajući u vidu kvalitet i renome protivnika – rekao je Basta za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
Prema njegovim rečima igra Srbije nije bila loša, ali su ipak golovi primljeni posle grešaka.
-Moglo je i povoljnije po nas da se završi. U pojedinim momentima, španski tim igrao je i sa četiri napadača, pa nismo mogli da uradimo sve što je selektor tražio, jer su nas primorali da se više branimo. Sve u svemu, potrebno nam je vreme, da se upoznamo i važno je da budemo strpljivi – zaključio je fudbaler italijanskog Udinezea.
Jedan od iskusnijih u timu Duško Tošić istakao je da bez obzira na poraz nema razloga da utisak bude nepovoljan.
-Svaki početak je težak, prvi put smo igrali u ovom sistemu, pa rezultat nije bio najbitniji. Iskreno, nisam se mnogo umorio protiv Španaca, oni su držali loptu, ali nisu bili mnogo konkretni. Da nismo iz greške primili gol, ne bismo do kraja utakmice kapitulirali. Ipak, nije sramota izgubiti od njih, samo treba da nastavimo putem kojim smo krenuli. Selektor je napravio dobru grupu, doneo je novine na svakom koraku, a osnovni njegov zahtev je najvažniji – disciplina u igri – konstatovao je prvotimac Crvene zvezde.
Mladi fudbaler Herenvena Filip Ðuričić bio je oduševljen Špancima i rekao da bi voleo jednog dana „bar da pokuša da igra kao oni“.
-Na svakom delu terena potpuno su sigurni u to što rade, kontrolišu igru i jasno je zašto imaju takve rezultate. Mislim da smo izabrali jedini logičan model kako da se igra protiv njih. Ko zna šta bi bilo da smo igrali otvorenije. Bio sam najmlađi na terenu, a osećao sam se pomalo nemoćnim da nešto konkretno promenim. Nadam se da će se to promeniti do starta kvalifikacija – poručio je Ðuričić.
Srbija naredni prijateljski meč igra 31. maja protiv Francuske u Remsu, a mini turbeja završava se 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.

Povezana vest:  Levante do boda u finišu meča