Huan Martin Del Potro: Mesi je za nijansu ispred Ðokovića

Argentinski teniser Huan Martin del Potro izjavio je danas da bi voleo da na njegovim mečevima ima podršku legendarnog fudbalera Dijega Armanda Maradone.

-Voleo bih da Maradona gleda moje mečeve i da me bodri. Već smo se upoznali, on voli tenis i razume se dobro. Dijego je heroj i idol mnogih Argentinaca – rekao je Del Potro.

Povezana vest:  Vulverhemptonu bod protiv Arsenala, Milijaš isključen

Na pitanje da li više ceni učinak Lionela Mesija, koji je sezonu završio sa 73 postignuta gola ili 40 vezanih pobeda Novaka Ðokovića, Del Potro je rekao:

-Oba dostignuća su neverovatna, ali prednost bih dao Mesiju. Mislim da niko neće moći da postigne toliko golova, dok su Federer i Nadal sposobni da dostignu Ðokovića – rekao je Del Potro.

Povezana vest:  Džajić: Srbija nije tako slaba kao što neki misle

Poznato je da je visoki Argentinac veliki ljubitelj fudbala i navijač Boke Juniors.

-Navijam za Boku od malena. Svi u mojoj porodicu navijaju za taj klub, tako da nije bilo šanse da zavolim drugi. Sviđaju mi se boje dresova, stadion, navijači, čak imam i autogram Martina Palerma – zaključio je Del Potro.

Del Potro je na startu Rolan Garosa bio bolji od Španca Alberta Montanjesa sa 3:1 i u narednom kolu čeka ga duel sa francuskim teniserom Eduardom Rožeom-Vaselinom.

Povezana vest:  Navijači KPR-a pogodili Ivanovića upaljačem u glavu