do_17_slavlje_orlova

Omladinci Srbije izborili plasman na prvenstvo Evrope

 

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na prvenstvo Evrope pošto je danas u Novom Sadu, u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira, savladala selekciju Rumunije sa 3:0 (2:0). Izabranici selektora Zorana Marića potvrdili su kvalitet u odlučujućoj utakmici i potpuno zasluženo ostvarili veliki uspeh. Odgovarala im je samo pobeda, a obezbedili su je već u prvom poluvremenu golovima Mitrovića u 41. iz penala i Ninkovića u trećem minutu sudijske nadoknade.

Povezana vest:  Del Pjero: Inzagijev dolazak na klupu Milana je kocka

U nastavku susreta Mitrović je postavio konačan rezultat u 77. minutu još jednim pogotkom iz penala. Domaćinu je posao, doduše, olakšan nakon što su Putanu i Vatajelu zaradili crvene kartone u 12. i 39. minutu, da bi još jedan protivnički igrač, Roman, morao van terena zbog igranja rukom u 76. minutu.

U celini, Srbija je ipak bila bolji tim i rutinskom igrom bez teškoća je sačuvala stečeno vođstvo za pobedu koja je donela prvo mesto na turniru i plasman na kontinentalni šampionat. U drugoj utakmici Nemačka je savladala Mađarsku takođe sa 3:0.

Povezana vest:  Ðurić: Lepo je zimovati na plus deset

Konačna tabela: Srbija 7 bodova, Nemačka 5, Rumunija 4, Mađarska 0. Prvenstvo Evrope za fudbalere do 19 godina biće održano od 3. do 15. jula u Estoniji.