fra_srb_frank_riberi_pavle_ninkov

Srbija poražena od Francuske u Remsu

 

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Remsu od Francuske sa 2:0 u prijateljskom meču. Prvi gol postigao je Frank Riberi u 11, a konačan rezultat postavio je Floran Maluda u 16. minutu. Domaćini su bolje igrali sve vreme, posebno u prvom poluvremenu kada su kontrolisali meč i napravili nekoliko odličnih prilika za gol.

Vodećem golu Francuza prethodio je dobar prodor Riberija po levoj strani, kada je prošao Pavla Ninkova, dodao do Gael Klišija koji je centrirao, a golman „orlova“ Željko Brkić izbio je loptu do igrača Bajerna koji je volej udarcem postigao pogodak. Francuzi su drugi pogodak postigli posle preciznog i jakog šuta Malude sa oko 25 metara, kada je lopta završila u desni gornji ugao Brkićevog gola.

Povezana vest:  Volfsburg nastavio da beleži dobre rezultate u Bundesligi

Najopasniji po gol Srbije u prvom poluvremenu bio je napadač Real Madrida Karim Benzema. On je u 15. minutu posle duplog pasa sa Samirom Nasrijem izašao sam ispred Brkića, ali mu je srpski golman „ušao“ u šut i odbranio. Benzema je odličnu priliku imao i u 39. minutu kada je posle kombinovanja sa Riberijem šutirao petom iz blizine, ali je Brkić odličnom reakcijom sprečio treći pogodak.

Povezana vest:  KPR i Reding podelili bodove, nerešeno i u Liverpulu

Reprezentativci Srbije su u drugom poluvremenu imali nekoliko prilika a pogodak, ali je šutove Ivanovića i Dušana Tadića iz daljine zaustavio Igo Loris. Selektor Srbije Siniša Mihajlović ostavio je samo kapitena Ivanovića u prvoj postavi, u odnosu na prethodni prijateljski meč, u kojem su „orlovi“ prošle subote izgubili od Španije sa 2:0.

Srbija sledeću prijateljsku utakmicu igra protiv Švedske 5. juna u Stokholmu.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Slovana za prvu pobedu u LE