smuda_selektor_poljske

EURO 2012

Smuda: Bili smo pod pritiskom i često pravili greške

 

Selektor Poljske Francišek Smuda rekao je da su njegovi fudbaleri bili pod velikim pritiskom zbog čega su često pravili greške u remiju (1:1) sa Grčkom, na startu Evropskog prvenstva.

-Osvojili smo bod i to je nešto, pošto smo imali nekoliko grešaka tokom meča, posebno onu kada smo primili gol. Igrači su bili pod velikim pritiskom, ali verujem u ovaj tim i možemo odigrati dobro protiv Rusije u sledećem meču i pobediti. Prva utakmica na takmičenju se obično završi nerešeno, imamo još dve i moramo da ih pobedimo – rekao je Smuda posle utakmice u Varšavi.

Povezana vest:  Otmar Hicfeld napušta kormilo Švajcarske posle Mundijala

Desni bek Poljaka Lukaš Pišček kazao je da je njegova ekipa mogla da postigne još nekoliko golova u prvom poluvremenu i da su im se Grci u drugom odlično suprostavili.

-Dominirali smo u prvom poluvremenu, mogli smo da postignemo još nekoliko golova. Grčka nam se odlično suprotstavila i pored toga što je jedno vreme igrala sa igračem manje. Imali smo problema sa njihovim dugim loptama i to nas je koštalo gola, a potom i penala – rekao je Pišček.

Strelac gola za Grčku Dimitris Salpingidis ocenio je da njegova reprezentacija može daleko, ako se u narednim utakmicama bude borila kao u ovoj.

Povezana vest:  Mediji: Mitrović u Romi, ali tek nakon prodaje Destra

-Svako je dao sve od sebe za ekipu. Nije nas htelo na početku meča, bilo je teško, ali smo uspeli da se vratimo u utakmicu. Grčka duša je iznad svega. Ako ovako nastavimo da se borimo možemo daleko da stignemo. Osvojili smo bod, ali nismo srećni jer smo mogli i da pobedimo – rekao je Salpingidis.

Napadač Grčke Jorgos Samaras kazao je da je njegova ekipa imala mnogo sreće, ali da su svi u njegovom timu dali sve od sebe.

-Ovaj tim jako veruje u svoje mogućnosti. Presudila je naša želja da ne izgubimo. Imali smo i malo sreće, ali smo pokušali čak i da stignemo do pobede. Svaki naš igrač je dao sve od sebe – rekao je Samaras.

Povezana vest:  Murinju preti suspenzija zbog uvreda na račun Eve Karneiro

Desni bek Grčke Vasilis Torosidis istakao je da ne može biti zadovoljan remijem.

-Ostao nam je gorak ukus u ustima. Odigrali smo loše u prvih 30 minuta, ali smo kasnije pokazali ko smo. Potrebno nam je jedna pobeda i jedan remi u preostale dve utakmice u grupi. Mislim da sa pet bodova možemo da odemo dalje – rekao je Torosidis.

U Grupi A, pored Grčke i Poljske, još su Češka i Rusija.