karim_benzema

Benzema: Ferguson nije uspeo da me dovede u Junajted

 

Napadač madridskog Reala i standardni reprezentativac Francuske Karim Benzema izjavio je danas da je odbio da pređe u Mančester Junajted, uprkos naporima Aleksa Fergusona u poslednje četiri godine da ga dovede na Old Traford.

-Srećan sam u Realu i nikada nisam pomišljao da napustim Madrid. Znam da Junajted pokušava da me dovede u poslednje tri – četiri godine. Kada sam igrao za Lion, veliki broj engleskih klubova je želelo da me vidi u svom timu – rekao je Benzema.

Povezana vest:  Vučinićeva cena 18 miliona evra

On je dodao da u ovom trenutku ne razmišlja da napusti „kraljevski klub“.

-Svakog leta ista stvar. Priča se gde ću nastaviti karijeru. Priželjkivao sam da dođem u Španiju i nikada nisam zažalio zbog toga. Mlad sam, ugovor mi ističe 2015. i osetio sam kako je osvojiti Primeru, ali želim da sa klubom postignem nove uspehe – rekao je francuski napadač.

Povezana vest:  Deportivo ostavio Osasunu na dnu tabele

Benzema kaže da Francuska neće imati lak posao na EP u konkurenciji Engleske, Švedske i Ukrajine, ali i da je primarni cilj „trikolora“ da prođu u nokaut fazu.

-Ne smemo da izgubimo bodove protiv Engleske, koja je uvek jedan od favorita na EP, bez obzira na teškoće. Mnogo se govori o odsustvu Vejna Runija, ali mislim da prvi protivnik ima dovoljno alternativa u napadu i da će biti velika pretnja našoj odbrani – istakao je Benzema.

Povezana vest:  Potpredsednik FIFA Bojsi traži izbacivanje Srbije

Golgeter madridskog Reala misli da reprezentacija Francuske može da bude iznenađenje šampionata.

-Priznajem da postoje reprezentacije poput Španije, Holandije i Nemačke, za koje mnogi veruju da su bolje, ali greška bi bila potceniti nas. Najbolji način da dokažemo koliko vredimo je da pobedimo Englesku. Tako bi svima poslali poruku da nismo samo učesnici, već ozbiljni kandidati na šampionatu – zaključio je Benzema.