slaven_bilic

EURO 2012

Bilić: Pridržavali smo se plana i zasluženo pobedili

 

Selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić rekao je posle večerašnje pobede nad Irskom sa 3:1 u prvom kolu Grupe C Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini da su se njegovi fudbaleri pridržavali plana i zasluženo pobedili.

-Pridržavali smo se plana i zasluženo pobedili. Možemo još više i korak dalje. Nemam zamerke za današnju utakmicu, ali možemo više da čuvamo loptu. Protiv Italije i Španije će biti drugačije, ali nam te dve reprezentacije više odgovaraju od Irske – rekao je Bilić posle meča u Poznanju, a preneli su hrvatski mediji.

Povezana vest:  Morinjo: Nema potrebe za čišćenjem svlačionice

Dvostruki strelac za Hrvatsku Mario Mandžukić rekao je da su on i njegovi saigrači dali sve od sebe i da je bilo vrlo bitno što su rano postili gol.

-Bilo je teško, ali smo znali šta nas čeka. Dali smo sve od sebe, rano postigli gol i to je vrlo važno. Nije bilo baš lako jer su se Irci stvarno borili – kazao je Mandžukić.

Povezana vest:  Tošić: Pokazali smo da smo bolja ekipa

Selektor Irske Đovani Trapatoni rekao je da je njegovu ekipu poremetio rani pogodak Hrvata.

-Video sam samopouzdanje kod mojih igrača i verovao sam da ćemo odigrati dobro, ali to je teško kada primite gol posle dva minuta. Bili smo u psihičkom zaostatku i nismo znali kako da odreagujemo. Drugi gol Hrvatske postignut je iz ofsajda. Hrvati su bili superiorniji na sredini, mi nismo imali mnogo šansi, ali smo u drugom poluvremenu odigrali bolje – rekao je Trapatoni.

Povezana vest:  Murinjo priznao da ne voli italijanski fudbal

Strelac jedinog gola za Irsku, Šon Sent Ledžer rekao je da ne liči na njegovu reprezentaciju da prima golove na način na koji su to radili protiv Hrvatske.

-Ne liči na nas da primamo golove kakve smo primili večeras. Sa naše tačke gledišta to su razočaravajuće primljeni golovi za nas. Lepo je što sam ja postigao pogodak, ali smo izgubili utakmicu. Moramo da nastavimo dalje – rekao je Sent Ledžer.