sevcenko_ukr_sve

EURO 2012

Ševčenko: Pokazali smo našu dobru igru i karakter

 

Kapiten reprezentacije Ukrajine i dvostruki stralac u pobedi svog tima nad Švedskom Andrej Ševčenko rekao je danas posle meča da je njegov tim pokazao karakter i dobru igru u pobedi protiv Švedske u prvom kolu Evropskog prvenstva u fudbalu.

-Pokazali smo našu dobru igru, naš karakter. Mislim da sa ovim rezultatom imamo dobre šanse da se plasiramo u sledeću rundu – rekao je Ševčenko.

Povezana vest:  Božović: Moramo da se nosimo s pritiskom ako mislimo da budemo prvi

On je danas u prvom kolu Grupe D vodio svoj tim na prvom nastupu na evropskim šampionatima do preokreta i pobede na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Ukrajinu sledeći duel očekuje 15. juna u Donjecku protiv Švedske. Trener Šveđana Erik Hamren rekao je posle meča da je njegov tim mogao da dođe do nerešenog rezultata.

-Oba tima su bila nervozna na početku. Dobro smo počeli drugi deo, poveli, ali su oni nažalost brzo izjednačili i preokrenuli. U poslednjih 20 minuta nismo imali šta da izgubimo i igrali smo dobro. Mislim da je remi bio zaslužen – kazao je Hamren

Povezana vest:  Ferdinand voli Morinjove javne nastupe



Strelac za Švedsku, napadac Zlatan Ibrahinović, kazao je posle utakmice da njegov tim nije trebao da izgubi.

-Teško je pomiriti se, nismo trebali da izgubimo ovaj meč. Vodili smo i imali kontrolu. Ovo nije trebalo da nam se desi. Sada nas očekuju još dva meča i imaćemo priliku da ispravimo propuste – kazao je Ibrahimović.

Povezana vest:  Drogba i Jaja Ture predvode Obalu Slonovače na Mundijalu