PETR_CEH_POLJSKA_CESKA

EURO 2012

Česi pobedili Grke i iskupili se za startni debakl

 

Fudbalska reprezentacija Češke savladala je večeras u Vroclavu selekciju Grčke sa 2:1 (2:0), u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope. Na Gradskom stadionu, pred oko 40.000 gledalaca, sudio je Stefan Lanoj iz Francuske. Strelci: Jiraček u 3. i Pilar u 6. za Češku, a Gekas u 53. minutu za Grčku.

Žuti kartoni: Rosicki, Jiraček, Kolar (Češka), Torosidis, Papadopulos, Salpingidis (Grčka).

Češka: Čeh, Gebre Selasije, Kadlec, Sivok, Limberski, Plašil, Hubšman, Jiraček, Rosicki (od 46. Kolar – od 90. Rajtoral), Pilar, Baroš (od 64. Pekhart).

Povezana vest:  Obožavatelji Džastina Bibera navalili na Murinjov automobil

Grčka: Kalkijas (od 23. Sifakis), Torosidis, Papadopulos, Kacuranis, Holebas, Fotakis (od 46. Gekas), Manijatis, Karagunis, Salpingidis, Samaras, Fortunis (od 71. Mitroglu).

Česi su se iskupili za startni debakl od Rusije i zasluženom pobedom nad Grcima ostali u igri za drugu fazu kontinentalnog šampionata. Igrali su bolje i organizovanije, stvorili više šansi i na kraju rutinski sačuvali ogromnu prednost iz prvog poluvremena. Grci nisu ispunili očekivanja. Borili su se koliko su mogli, ali sva njihova koncepcija srušena je nakon brzometno primljenih golova, u roku od samo tri minuta na početku utakmice. Od tog šoka nisu uspeli da se oporave, pa su stihijske napade u nastavku bez većih problema blokirali protivnički defanzivci.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Gvardiola: Barselona uvek igra časno i sportski

Tokom prvog poluvremena Grci bezmalo nisu uputili nijedan jedini šut prema golu Čeha. Pogodili su mrežu osam minuta nakon odmora, kada je Gekas iskoristio nesporazum između Sivoka i golmana Čeha, i to je bilo sve što su uspeli da urade. Nakon ovog poraza prvak iz 2004. godine ima minimalne šanse da prođe grupu, jer se u poslednjem kolu u subotu sastaje sa Rusijom.

Povezana vest:  Mihajlović: U Zvezdi su najmanje krivi trener i igrači

Češka je danas završila posao u roku od tri minuta, posle silovitih naleta na početku utakmice. Jiraček i Pilar ekspresno su savladali golmana Kalkijasa i sačuvali šanse nacionalnom timu da se probije u drugi krug. U poslednjem kolu Češka u subotu igra protiv domaćina Poljske.