ronaldo_slavi_por_bih

EURO 2012

Portugalci brane kapitena Ronalda

 

Portugalski selektor Paulo Bento stao je u odbranu kapitena reprezentacije Kristijana Ronalda i odbacio primedbe da je jedan od najboljih svetskih fudbalera igrao pod pritiskom na večerašnjoj utakmici protiv Danske. Ronaldo je promašio nekoliko zicera na meču kojeg su Portugalci dobili u samom finišu pogotkom Varele (3:2).

-Kristijano je igrač ogromnih sposobnosti koji samo nije bio efikasan u nekoliko situacija. On nije pod pritiskom, on je ovde da nam pomogne da rešimo naše problem – izjavio je Bento, dodajući da je njegov tim igrao dobro i da je potpuno zasluženo izborio važan trijumf.

Povezana vest:  Rumun Mirčea Sandu negirao optužbe da je primio mito

-Nijedan od 23 igrača ne oseća nikakvu frustraciju. Odigrali smo dve dobre utakmice za četiri dana i svi oni imaju osećaj sreće i zadovoljstva, kao i odgovornosti za ono što su prikazali na terenu – poručio je Bento.

Slično misli i defanzivac Pepe, koji je takođe odbacio kritike na račun Ronaldove neefikasnosti.

-Kristijano je najbolji igrač na svetu, ali i najbolji prave greške. On je samo jedan od članova tima i ne može da nosi Portugaliju na leđima. Danas je bio njegov red da napravi grešku, ali isto tako je moguuće da nas odvede do prvog mesta – kazao je Pepe, Ronaldov saigrač iz madridskog Reala.

Povezana vest:  Juventus i Milan igraju u Dohi za trofej Superkupa Italije

Danski selektor Morten Olsen ocenio je da njegov tim nije imao daha da sačuva bod.

-Užasan je osećaj kada se izgubi utakmica pred sam kraj. Bio sam ponosan na igru protiv Holandije, ali sam ponosan i kako smo se veceras borili – rekao je Olsen, istakavši da je povreda Zimlinga u velikoj meri poremetila ritam njegovog tima.

Povezana vest:  Lam i Alonso ovacijama ispraćeni u penziju

-Zimling je veoma značajan za našu ekipu, to je bila prekretnica. Smatram da smo ipak zaslužili bod – zaključio je Olsen.