Bastian_Schweinsteiger_Germany_Portugal

EURO 2012

Švajnštajger obećao Van Bomelu: Dobićemo Dance

 

Fudbalski reprezentativac Nemačke Bastijan Švajnštajger obećao je danas da će ta ekipa uraditi sve da pobedi Dansku u poslednjem kolu EP i pomogne Holanđanima u pokušaju da se domognu četvrtfinala. U poslednjem kolu „lalama“ je potrebna i pobeda nad Portugalom od najmanje dva gola razlike.

Posle jučerašnje pobede nad Holandijom (2:1) Švajnštajger je pokušao da uteši nekadašnjeg klupskog druga iz Bajerna i kapitena „lala“ Marka van Bomela.

Povezana vest:  Lipi: Ne vraćam se u Juventus

-Rekao sam mu da ćemo odigrati maksimalno protiv Danske i da je onda na njima da savladaju Portugalce. On je bio razočaran, ali sam uveren da će Holanđani slaviti u poslednjem kolu – naveo je Švajnštajger.

Nemci su osvojili maksimalnih šest bodova u prva dva kola EP.

-Ekipe koje imaju dobre odbrane će daleko dogurati na ovom šampionatu. Mislim da je to jedan od ključnih faktora. Mi u napadu imamo dosta dobre individualce, koji uvek mogu da daju gol, ali važni su i igrači pozadi – objasnio je Švajnštajger.

Povezana vest:  FIFA odlučila: SP 2014. igraće se od 12. juna do 13. jula

Nemcima je za prvo mesto u B grupi dovoljan i bod protiv Danske u poslednjem kolu.

-Nama je sada glavni prioritet pobeda nad Danskom, oni igraju dobar fudbal i mnogo rade u odbrani – dodao je igrač Bajerna.

Utakmice trećeg kola C grupe igraju se u nedelju uveče.