francuksa_ukrajina

EURO 2012
Francuzi slomili Ukrajince u roku od tri minuta
 
Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je večeras u Donjecku domaću selekciju Ukrajine sa 2:0 (0:0), u drugom kolu D grupe prvenstva Evrope.
Taj susret je počeo od 18 sati, ali je prekinut u petom minutu zbog obilne kiše, grmljavine i vetra pri rezultatu 0:0. Nastavljen je posle 55 minuta pauze.
Na stadionu „Donbas Arena“, pred oko 50.000 gledalaca, sudio je Bjern Kujpers iz Holandije.
Strelci: Menez u 53. i Kabaj u 56. minutu.
Žuti kartoni: Selin, Timoščuk (Ukrajina), Menez, Debiši, Mekses (Francuska).
Ukrajina: Pjatov, Gusev, Kačeridi, Mihalik, Selin, Jarmolenko (od 68. Alijev), Timoščuk, Voronjiin (od 46. Dević), Konopljanka, Nazarenko (od 60. Milevski), Ševčenko.
Francuska: Loris, Debiši, Mekses, Rami, Kliši, Menez (od 73. Marten), Nasri, Dijara, Kabaj (od 68. Mvila), Riberi, Benzema (od 76. Žiro).
Očekivanja ukrajinskih navijača nisu se obistinila, jer njihovi ljubimci ne samo da nisu zabeležili drugu pobedu na šampionatu, već su ostali bez ijednog boda. Ukrajina je večeras podbacila u duelu sa kvalitetnim i mnogo boljim rivalom, ali je ostala u igri za plasman u četvrtfinale i čeka šansu na poslednjem meču protiv Engleske 19. juna.
Francuzi su ostavili odličan utisak. Dominirali su najvećim delom susreta i stvorili mnogobrojne prilike, pa su mogli da slave još ubedljivije. Tokom prvog poluvremena ispromašivali su se Menez, Mekses, Riberi i Nasri, ali su i Ukrajinci mogli do gola, posebno Ševčenko u 34. minutu.
Nastavak meča takođe je počeo u znaku „trikolora“, koji su krunisali nadmoćnost nedugo posle odmora. Otpor domaćina srušen je u roku od samo tri minuta, a Menez i Kabaj kaznili su greške protivničke odbrane i savladali odličnog golmana Pjatova, koji se prethodno istakao sa više sjajnih intervencija.
Nakon toga francuska reprezentacija je rutinski kontrolisala igru i do kraja sigurno čuvala stečenu prednost. Ukrajinci su potpuno klonuli, bez snage i rešenja da ozbiljnije priprete, zbog čega su ispraćeni zvižducima razočaranih navijača.
U poslednjem kolu sastaju se Ukrajina i Engleska, odnosno Francuske i Švedsk

 

Povezana vest:  Sedorf: Došao sam da započnem novu eru Milana