milos_krasic_1

Fudbaler Juventusa pomogao mladim fudbalerima sa Kosova

 

Reprezentativac Srbije I fudbaler torinskog Juventusa Miloš Krasić obezbedio je finansijska sredstva potrebna za trodnevno učešće tridesetak dečaka iz škole fudbala „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice na Prvom međunarodnog fudbalskom festivalu „Vojvodina – Joma kup 2012“ u Novom Sadu. Reč je o dečacima rođenim 2000. i 2002. godine, a radi se o još jednom slučaju u kojem je Krasić pomogao grad u kojem se radio i u kojem je načinio prve fudbalske korake.

Jedan od trenera škole fudbala „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice Nikola Radulović rekao je da rezultati koje postiže ta škola u poslednje vreme nisu prošli nezapaženo, zbog čega ga nije iznenadio poziv za učešće na tako velikom fudbalskom događaju.

Povezana vest:  Snajder: Možemo bez Robena i Van Persija

-Dobili smo poziv, ali smo zbog teške finansijske situacije morali da se zahvalimo domaćinima i odbijemo poziv. Ipak, usledio je novi poziv u kojem nam je rečeno da je sve obaveze preuzeo Miloš Krasić a da mi samo treba da dođemo i predstavimo se u najboljem svetlu – rekao je on.

Njegov kolega Dušan Drobac dodao je da su fudbaleri te škole u prethodnom periodu učestvovali na završnici Minimaksi lige regiona Zapadna Srbija, na turnirima u Vrnjačkoj Banji, Arilju i na Zlatiboru ali i na međunarodnom turniru u Austriji gde su se ravnopravno nosili sa ekipama iz prve lige u svom uzrastu.

Povezana vest:  Van Persi: Mojsu treba vremena da se prilagodi

Drobac je podsetio da su mali fudbaleri iz Kosovske Mitrovice sa svih takmičenja donosili medalje i osvajali jedno od prva tri mesta.

-Sigurni smo da bi naši rezultati bili znatno bolji da imamo uslove za rad. Nemamo stadion ni halu sportova pa sve treninge i utakmice igramo u balon sali, ili kao gosti na stadionima u Leposaviću ili Zubin Potoku – rekao je Drobac.

Povezana vest:  Vesthem osvojio bodove protiv Njukasla

On je posebnu zahvalnost izrazio Krasiću koji je bez razmišljanja prihvatio da pomogne mladim ljudima i omogući im da jednog dana dostignu visine koje je svojim fudbalskim umećem i sam dostigao. Na prvom međunarodnom dečijem fudbalskom festivalu „Vojvodina – Joma kup 2012“ učestvovaće ekipe iz devet evropskih zemalja. Utakmice će se igrati na terenima Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ u Novom Sadu.