Bert_van_Marwijk_trening

EURO 2012
Marvjik: Mora nešto da se menja
 
Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvijk najavio je danas promene u sastavu pred odlučujući meč B grupe protiv selekcije Portugala.
Vicešampion sveta iz Južne Afrike je najneprijatnije iznenađenje u Ukrajini i Poljskoj, zabeležili su dva poraza i u slučaju novog nesupeha mogli bi neočekivano rano da se vrate kući.
-Izgubili smo dva meča, tako da ću morati da menjam neke stvari. Izvukao sam dosta pouka iz poraza od Nemačke. Nismo se dobro branili, a igra po bokovima Arjena Robena i Ibrahima Afelaja nije bila u skladu sa njihovim mogućnostima – rekao je Marvijk, čija selekcija za mesto u četvrtfinalu mora da pobedi Portugalce i nada se trijumfu Nemaca protiv Danske.
Svoju šansu vidi i Portugal, koji bi pobedom protiv Holandije, uz uslov da Danci ne pobede Nemačku sa dva razlike prošao među osam najboljih.
Prva zvezda tima Kristijano Ronaldo nije u formi, protiv Danske je propustio nekoliko izglednih prilika, ali ga je na najbolji način zamenio Silvestre Varela.
-Protivnik je ranjen i želeće da se vrati protiv nas. Svi znamo kakav sastav imaju Holanđani. Moraćemo da igramo našu igru i da se fokusiramo na sopstvene snage – rekao je Varela.
Utakmice poslednjeg kola B grupe Portugal – Holandija i Danska – Nemačka igraju se sutra od 20.45 sati.

 

Povezana vest:  Babović potpisao za Saragosu