uefa-euro-2012-logo

EURO 2012
FS Hrvatske osudio ponašanje huligana
 
Fudbalski savez Hrvatske (HNS) osudio je danas „devijantno ponašanje“ grupe huligana zbog koje je UEFA pokrenula disciplinski postupak i najavila rigorozne kazne.
-Želimo da se distanciramo i ogradimo od svih vrsta takvog ponašanja. Radi se o manjoj grupi navijača i mi osuđujemo to što su oni uradili – navodi se u saopštenju HNS.
UEFA je danas pokrenula disciplinski postupak jer su pojedini navijači Hrvatske na rasnoj osnovi vređali Marija Balotelija na Evropskom prvenstvu, a ubacivali su i pirotehnička sredstva na teren.
HNS je istakao da podržava sve akcije UEFA koje su usmerene ka pronalaženju pojedinaca čije ponašanje nanosi štetu ugledu celog šampionata.
-Molili smo ljude iz UEFA da ne kazne našu reprezentaciju zbog ponašanja osoba koje nemaju veze sa njom i nisu pravi navijači, već huligani. Takvima bi trebalo zabraniti da prisustvuju takmičenju – dodaje HNS.
UEFA je u petak već kaznila HNS sa 25.000 evra zbog ponašanja navijača, koji su na meču protiv Republike Irske koristili baklje i petrade, dok je jedan od njih utrčao na teren i poljubio u usta selektora Slavena Bilića.

 

Povezana vest:  Fudbaler Zvezde Rodić zaražen korona virusom