uefa-euro-2012-logo

EURO 2012

Uhapšena trojica hrvatskih navijača u Gdanjsku

 

Trojica hrvatskih navijača uhapšena su zbog tuče u Gdanjsku, gde se večeras od 20.45 sati sati sastaju reprezentacije Španije i Hrvatske u trećem kolu C grupe fudbalskog prvenstva Evrope. Incident u kojem su se sukobili hrvatski i poljski huligani dogodio se danas rano ujutro, a u tuči je povređen jedan Poljak, potvrdila je policija. Trojica uhapšenih Hrvata najverovatnije će biti pušteni u utorak.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultat prve utakmice šestog kola Super lige Srbije

Hrvatski navijači su pod prismotrom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog niza izgreda tokom šampionata u Poljskoj i Ukrajini. Oni su tokom utakmice prvog kola protiv Irske palili baklje na tribinama, potom učestvovali u tuči u Poznanju, a u istom gradu jedna grupa je 14. juna zapalila zastavu EU i nosila postere haškog osuđenika Ante Gotovine.

Predsednik UEFA Mišel Platini posebno je osudio hrvatske navijače nakon što su vređali na rasnoj osnovi crnoputog italijanskog reprezentativca Marija Balotelija.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Slobodno popodne, Pašeko operisan

-Hrvati imaju dobar tim, ali neprihvatljivo je da imaju problematične navijače. Svaki oblik rasizma je problem i za nas je i jedan slučaj previše – rekao je Platini.

Zbog tog incidenta Hrvatskom fudbalskom savezu sigurno sledi kazna na sutrašnjem sastanku Disciplinske komisije UEFA.